Traškiems kiaulienos šonkauliams reikės:
- 1 kg šonkauliukų
 
Marinatui reikės:
- 30 g sojos
 - 30 g acto
 - 1 v. š. cukraus
 - 1 a. š. druskos
 - 1 kiaušinio baltymas
 - 3 v. š. vandens
 - 1 a. š. kukurūzų krakmolo
 - 10 g imbiero
 - žiupsnelis balto pipiro
 - 5 v. š. kukurūzų krakmolo
 - 2-3 skiltelės smulkinto česnako
 - 20 g raudono čili šviežio smulkinto
 - 20 g svogūnų laiškų
 - Aštraus čili aliejaus
 
Gaminimo eiga:
- Šonkaulius supjaustome.
 - Marinatui sumaišome soją, actą, cukrų, druską, baltymus, vandenį, krakmolą, tarkuotą imbierą, pipirus.
 - Į marinatą dedame šonkaulius, išmaišome ir paliekame marinuotis apie 1 val. kambario temperatūroje.
 - Po to šonkaulius apvoliojame likusiame krakmole. Paliekame dar 30 min pastovėti, kad apdžiūtų.
 - Aliejų įkaitiname iki +170 C, dedame šonkaulius ir verdame 5 min.
 - Į dubenį tiesiame popierinį rankšluostį, ant jo dedame šonkaulius.
 - Kitoje keptuvėje pakaitiname aliejų, čili, česnaką labai trumpai, kad nesudegtų.
 - Nuimame nuo ugnies, dedame smulkintus svogūnų laiškus, šiek tiek druskos.
 - Tada šonkaulius verdame antrą kartą tik 30 sekundžių.
 - Išimame iš aliejaus, pilame aliejaus, česnakų mišinį, išmaišome.
 
Guo Bao
- 1 st. acto
 - 200 g cukraus
 - 1/2 citrinos
 - Druskos pagal skonį
 - 250 g kiaulienos nugarinės be kaulo
 - 1/3 a. š. sodos
 - ½ a. š. druskos
 - 20 g balto sauso vermuto
 - Žiupsnelis baltojo pipiro
 - 4 v. š. bulvių krakmolo
 - 600 ml vandens
 - 1 v. š. aliejaus
 - 30 g imbiero
 - 1/2 baltos poro dalies
 - 1-2 skiltelės česnako
 
Gaminimo eiga:
- Krakmolą sumaišome su vandeniu ir leidžiame krakmolui nusėsti. Tada nupilame vandenį.
 - Į puodą pilame actą, cukrų, spaudžiame citrinos sulčių. Užvirus verdame, kol išgaruos acto kvapas.
 - Ant maistinės plėvelės dedame mėsą. Padaužome, suploniname ir supjaustome plačiomis juostelėmis.
 - Į dubenį pilame vermutą, dedame druską, sodą, pipirus, mėsą ir išmaišome. Paliekame pastovėti 15-20 min.
 - Imbierą, porą supjaustome smulkiais šiaudeliais, česnaką riekutėmis.
 - Mėsą tolygiai sumaišome su krakmolu, dar paliekame pastovėti.
 - Įkaitiname aliejų iki +160 C, po vieną gabaliuką dedame mėsą, verdame kol gražiai apskrus.
 - Stengiamės, kad nesuliptų. Pabaigoje padidiname temperatūrą iki +190 C.
 - Į paruoštą padažą ir užvirtą padažą dedame porus, imbierą, česnaką ir druskos. Paruoštą padažą pilame ant mėsos.
 
Saldžiarūgštė vištiena su ananasais
Saldžiarūgštei vištienai reikės:
- 200 g šlaunelių mėsos be kaulo
 - 2 v. š. sojos
 - 60 ml vandens
 - 2 v. š. miltų
 - 2 v. š. krakmolo
 - ½ a. š. kepimo miltelių
 - 1 l aliejaus kepimui
 
Daržovėms reikės:
- 1 nedidelis svogūnas
 - 1 skiltelė česnako
 - 200 g sunokusio ananaso
 - 100 g paprikos saldžios nuluptos (žalios)
 - 20 g svogūno laiškų
 - 30 ml aliejaus
 
Padažui reikės:
- 2 v. š. kečupo
 - 1 v. š. „sriracha“ padažo
 - 2 v. š. acto
 - 1 ½ v. š. cukraus
 - 1 a. š. austrių padažo
 - 50 ml vandens
 - ½ a. š. kukurūzų krakmolo
 - 1/3 a. š. druskos
 
Gaminimo eiga:
- Sumaišome padažo ingredientus.
 - Sumaišome vandenį su krakmolu, soją, miltus, kepimo miltelius.
 - Stambiais kubeliais smulkiname daržoves: česnaką riekutėmis, svogūnų laiškus piršto dydžio, svogūnus ir ananasą - stambiai supjaustome.
 - Vištieną supjaustome stambiais kubeliais, apvoliojame krakmolo-miltų mišinyje.
 - Keptuvėje įkaitiname aliejų iki +180 C ir jame išverdame vištieną.
 - Kitoje keptuvėje apkepame svogūną, česnaką, ananasą, papriką ir dedame į dubenį.
 - Į keptuvę pilame padažą, dedame vištieną, apkeptas daržoves ir svogūnų laiškus. Išmaišome.
 
Garinta žuvis
Garintai žuviai reikės:
- 1 didelė sterko filė arba 2 dorados
 - 30 g imbiero
 - 6 g kalendros
 - 30 g laiškinio svogūno
 - 2 v. š. rapsų aliejaus
 
Padažui reikės:
- 2 v. š. sojos
 - 2 v. š. balto vyno
 - 2 v. š. vandens
 - ½ v. š. cukraus
 
Gaminimo eiga:
- Žuviai nukerpame pelekus. Abi puses įpjauname rombu, kad geriau sugertų aromatą.
 - Imbierą supjaustome plonais šiaudeliais, dedame ant žuvies.
 - Keptuvėje arba puode užverdame vandenį, dedame garintuvą ant jo žuvį.
 - Gariname 12-14 min. Ant dangčio dedame virtuvinį rankšluostį, kad temperatūra maksimaliai pakiltų.
 - Padažui svogūnų laiškus pjaustome šiaudeliais, stambiai smulkiname kalendrą.
 - Į puodą pilame soją, vyną, vandenį, beriame cukrų, užverdame ir kaitiname, kol sutirštės.
 - Atskirai įkaitiname aliejų iki +180-190 C.
 - Pateikimui ant žuvies dedame svogūnų laiškus ir kalendrą. Pilame įkaitintą aliejų ir pabaigoje padažą.
 
Bulvės su baklažanais
Bulvėms su baklažanais reikės:
- 400 g bulvių
 - 1 vidutinis baklažanas
 - 1 žalia paprika
 - 2 skiltelės smulkinto česnako
 - 1 a. š. krakmolo
 - 20 g svogūnų laiškų
 - Aliejus kepimui
 
Padažui reikės:
- 2 v. š. sojos
 - 1 v. š. austrių padažo
 - 1 a. š. cukraus
 - 1/2 a. š. krakmolo
 - 50 ml vandens
 - 1 ½ a. š. sezamų aliejaus
 - Druskos pagal skonį
 
Gaminimo eiga:
- Baklažanus supjaustome gabaliukais. Į dubenį pilame šalto vandens, beriame saujelę druskos, dedame baklažanus. Paliekame pastovėti.
 - Padažui sumaišome vandenį su krakmolu, pilame soją, austrių padažą, cukrų, sezamų aliejų. Dedame druskos, jeigu reikia.
 - WOK keptuvėje įkaitiname aliejų iki +180 C.
 - Baklažanus nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su krakmolu.
 - Verdame aliejuje, į keptuvę dedame tik tiek, kiek telpa ant dugno.
 - Bulves, paprikas supjaustome.
 - Bulves kepame su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
 - Atskirai kepame paprikas, pabaigoje dedame česnaką, pilame pagamintą padažą. Kaitiname kol sutirštės.
 - Tuomet dedame bulves, baklažanus ir smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome.
 
Ryžiams su kiaušiniu reikės:
- 300 g ryžių sushi
 - 450 ml vandens
 - 40 g ghee sviesto
 - 2 kiaušiniai
 - 1 a. š. druskos
 
Gaminimo eiga:
- Ryžius užpilame vandeniu ir užverdame. Kai ryžiai užvirs, puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitinimą iki minimumo ir neatidengdami verdame 10 min.
 - Kai ryžiai išvirs, beriame druskos ir išmaišome.
 - Keptuvėje išlydome sviestą, kiaušinius išplakame.
 - Tuomet pilame juos sviestą, maišydami su mentele, kad pasiskirstytų gabaliukais ir dedame ryžius.
 
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!

