Kai prireikia šaukštą išplauti, dažniausiai pakanka greitai jį nuskalauti arba įmesti į indaplovę. Deja, kartais stipresnių spalvų maisto produktai – pomidorai, ciberžolė ar morkos – medinį įrankį ištepa nedailiai atrodančiomis dėmėmis.
Ką daryti, kad mūsų mėgstami mediniai šaukštai visada atrodytų kaip nauji? „The Metro“ rašo, kad viskas, ko reikia – tai stiklainis, truputis vandens, ir gal arbatinukas.
Visų pirma medinį šaukštą įdėkite į stiklainį ir jį užpilkite ką tik užvirtu vandeniu. Vandenį šaukštu pamaišykite ir jį ten palikite maždaug 20 minučių. Iškart pastebėsite, kaip riebalai ir maisto likučiai atsiskiria nuo medžio plaušelių ir lieka karštame vandenyje. Tuomet šaukštą iš vandens ištraukite, jį dar kartą nuskalaukite ir sausai nušluostykite, rašoma dailystar.co.uk.
Jei tai darysite reguliariai po maisto gaminimo, tuomet jūsų mediniai šaukštai išliks švarūs metų metus. Tačiau jei virtuvėje jau turite geltonai nusidažiusį šaukštą, kuris dar ir kvepia nemaloniai, tuomet reikės imtis galingesnio valymo metodo. Pabandykite šaukštą nušveisti citrina ir druska.
Citriną tiesiog perpjaukite perpus ir šlapiąją puse panardinkite į druską, o tada dėmes šveiskite citrina tol, kol nebeliks druskos granulių. Dar galima druską pakeisti valgomąja soda ir šveisti panašiu būdu, jei šaukštas nusidažęs oranžinės spalvos dėmėmis. Galiausiai į verdantį vandenį įpilkite truputį acto, mišinį supilkite į stiklainį su šaukštu ir palikite pernakt.
Nors žiemą gali būti sudėtinga, dar rekomenduojama šaukštus palikti džiūti saulėkaitoje – taip jie bus baltesni.
Sėkmės!