„Daugelis esame įpratę sodinti svogūnus pakankamai dideliais tarpais vienas nuo kito. Aš sodinu labai tankiai, o tarp eilių palieku apie 40 cm. Vėliau, paaugus svogūnų laiškams jų neskinu, bet retinu, išraudama su visa galvute. Jų pakanka ir sočiai prisivalgyti, ir dar atsargas žiemai pasiruošti. Ravėjimo bei purenimo mažiau“, – sako Irina.
Kadangi svogūnų priauga daug, Irina dalį jų marinuoja šiuo receptu:
Reikės: 2 kg svogūnų galvučių, 2 galvutės česnakų, 2 čili pipirai (kadangi šviežių dar neturi, tai naudoja džiovintus).
1 litrui vandens: 2 v.š. druskos, 3 v.š. cukraus, 250 ml obuolių acto, 10 juodųjų pipirų žirnelių, 2 gvazdikėlių, 3 lauro lapai, 2 v.š. aliejaus ir porą krapų žiedynų.
Blanširuokite nuluptus svogūnus: suberkite juos trims minutėms į verdantį vandenį, po to iškart perliekite šaltu ir, nuvarvinus per sietelį, sudėkite į stiklainius kartu su česnakais ir čili pipirais. Užpilkite šiek tiek atvėsusiu marinatu (krapus ir lauro lapus išmetu), indelius sustatykite į puodą ir kaitinkite po užvirimo 5 min.
Svogūnų laiškus džiovinu prieskoniams arba šaldau. Šaldytų svogūno laiškų receptą rasite čia. Taip pat galima marinuoti griežinėliais pjaustytus svogūnus. Tuomet blanširuoti nereikia. Marinuotus svogūnus valgome su mėsos ar žuvies patiekalais, naudojame salotoms ar picai.
Šaltinis: vakavimas.lt