• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaip ar taip tradiciniai receptai jau yra laiko patvirtinti ir, bent man, visada labai skanūs. Vienintelis dalykas, kuriuo silkė pagaminta pagal šį receptą skiriasi nuo tradicinės yra tas, kad morkas ne tarkavau, o supjausčiau nedideliais šiaudeliais“, – sako recepto autorė Liucija.

„Šiaip ar taip tradiciniai receptai jau yra laiko patvirtinti ir, bent man, visada labai skanūs. Vienintelis dalykas, kuriuo silkė pagaminta pagal šį receptą skiriasi nuo tradicinės yra tas, kad morkas ne tarkavau, o supjausčiau nedideliais šiaudeliais“, – sako recepto autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 2 silkės file gabalėlių; 1 vidutinio dydžio morkos; 1 vidutinio dydžio svogūno; 1 saujos šviesių arba tamsių razinų; druskos, juodųjų pipirų; saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

GAMINIMAS

Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti. Kai išbrinksta nusunkiame vandenį.

Morką nuskutame, supjaustome plonais, trumpais šiaudeliais.

Svogūną nulupame, supjaustome pusžiedžiais.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus, sudedame svogūnus, pakepiname kelias minutes, tada sudedame morkas, uždengiame dangčiu ir kepiname ~4 min. Po to sudedame išbrinkusias razinas, pagardiname druska, pipirais ir kepiname, kol morkos suminkštėja.

Iškepusias daržoves paliekame visiškai atvėsti.

Silkės file supjaustome juostelėmis, sudedame į lėkštę, ant viršaus uždedame daržoves ir patiekiame. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų