Reikės: 2 silkės file gabalėlių; 1 vidutinio dydžio morkos; 1 vidutinio dydžio svogūno; 1 saujos šviesių arba tamsių razinų; druskos, juodųjų pipirų; saulėgrąžų aliejaus (kepimui).
GAMINIMAS
Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti. Kai išbrinksta nusunkiame vandenį.
Morką nuskutame, supjaustome plonais, trumpais šiaudeliais.
Svogūną nulupame, supjaustome pusžiedžiais.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus, sudedame svogūnus, pakepiname kelias minutes, tada sudedame morkas, uždengiame dangčiu ir kepiname ~4 min. Po to sudedame išbrinkusias razinas, pagardiname druska, pipirais ir kepiname, kol morkos suminkštėja.
Iškepusias daržoves paliekame visiškai atvėsti.
Silkės file supjaustome juostelėmis, sudedame į lėkštę, ant viršaus uždedame daržoves ir patiekiame. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA