• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Ir šiaip vištiena išbuvusi marinate pernakt prisigeria daugiau skonių, aromatų nuo prieskonių. Žinoma, jeigu neturite laiko vištienos marinuoti ilgiau, tada užteks ir valandos ar poros. Visiems pagal galimybes“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Ir šiaip vištiena išbuvusi marinate pernakt prisigeria daugiau skonių, aromatų nuo prieskonių. Žinoma, jeigu neturite laiko vištienos marinuoti ilgiau, tada užteks ir valandos ar poros. Visiems pagal galimybes“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 1,2 kg vištienos dalių (kulšelių, kumpelių); 700 g nedidelių bulvių; 15 česnako skiltelių; 5 valg. š. alyvuogių aliejaus; 1 citrinos; 1 valg. š dižono garstyčių; 2 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 2 arb. š. česnako miltelių; 2 arb. š. svogūno miltelių; 1 arb. š. druskos; 1 arb. š. džiovinto čiobrelio; 1 arb. š. džiovinto rozmarino; 1 arb. š. džiovinto raudonėlio; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Viename dideliame dubenyje sumaišome visus prieskonius, alyvuogių aliejų, garstyčias ir išspaudžiame citrinos sultis, o likusias citrinos dalis taip pat sudedame į marinatą. Sudedame vištieną ir gerai išmaišome, kad visi vištienos gabalėliai pasidengtų marinatu. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent kelioms valandoms.

REKLAMA
REKLAMA

Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Bulves gerai nuplauname, supjaustome į 2–3 dalis. Vištienos dalis sudedame į skardą. Bulves sumaišome su likusiu nuo vištienos marinatu, apibarstome trupučiu druskos ir sudedame į skardą kartu su vištiena (citrinos gabalėlius išmetame). Ant skardos taip pat išdėliojame česnako skilteles (neluptas!) ir kepame įkaitintoje orkaitėje 1 h. Jeigu matote, kad pabaigoje kepimo vištiena dar gerai neapskrudo, galite įjungti grilio funkciją porai minučių.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų