Ingredientai: 2 nedideli mangai; 1 raudonasis svogūnas; 1 jelepeno pipiras; 1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero; 2 šaukštai laimo sulčių; 1 šaukštas aštraus padažo; pagal skonį druskos; pagal skonį pipirų; 500 g vištienos krūtinėlės (galima keisti šlaunelių mėsa); 1 šaukštas sezamų aliejaus; 1-2 šaukštai krakmolo; 2 šaukštai sojų padažo; 150 g šviežių žirnelių ankščių (nebūtina); 2 šaukštai medaus; sezamo sėklų.
Visų pirma susipjaustome nuluptus mangus nedideliais gabaliukais, svogūną ir jelepeno pipirą susmulkiname ir viską dedame į dubenį. Sudedame tarkuotą imbierą,aštrų padažą, laimo sultis supilame ir pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol prireiks.
Žirnių ankštis išverdame sūdytame vandenyje (2–3 min) ir perliejame lediniu vandeniu. Į dubenį dedame vieno kąsnio gabaliukais pjaustytą vištieną, sezamų aliejų, krakmolą, vieną šaukštą sojų padažo. Viską gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10 min.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir sudedame vištienos gabaliukus. Kepiname ant stiprios kaitros, kol vištiena apskrus ir iškeps. Sudedame žirnių ankštis, paruošta mango salsą, pilame sojų padažą, dedame medų ir maišant kepiname apie 5 min. Užberiame sezamo sėklų. Tiekiame su norimu garnyru.
Šaltinis: Samčio užrašai