Jums reikės:
800 gramų virtų bulvių, 1 kiaušinio, žiūpsnio druskos, 150 gramų miltų, aliejaus kepti, svogūno, 150 gramų sūdytos šoninės, 100 ml grietinėlės, grietinės.
Iš pradžių bulves sumalkite. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir miltus. Masę gerai išmaišykite. Tuomet drėgnomis rankomis formuokite volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite švilpikus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa. Spirgučių padažas: Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais.
Berkite į keptuvę ir kaitinkite, kol gražiai apskrunda. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Berkite į keptuvę pas spirgučius.
Pakaitinkite, kol svogūnai suminkštėja. Supilkite grietinėlę ir sudėkite grietinę. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti. Galiausiai bulvinius švilpikus patiekite su pasigamintu spirgučių padažu. Lepinkitės!