• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei  papasakojo, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį. 

7

Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei  papasakojo, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį. 

REKLAMA

Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina  T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius pasidalino paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.

REKLAMA

Tobulai skani žiuvienė

Skaniausia žuvienei ruošti rinkitės vieną iš plėšriųjų žuvų. Būtent šios žuvys turi labai stiprų skonį, kuris tobulai tinka žuvienei. Paruošti nėra sudėtinga, skanauti ypatingai gardu.

Receptą pamatykite čia

Azijietiškai kepta žuvis su daržovėmis

Šiam patiekalui pagaminti tinka bet kokia mėgstama balta žuvis, o ir paruošimas labai greitas bei nesudėtingas. Nuo stalo išgaruoja taip pat akimirksniu, nes kiekvienas kąsnelis labai gardus.

REKLAMA
REKLAMA

Receptą pamatykite čia

Lašišos kukuliukai pomidorų padaže

Labai gardi pietų idėja visai šeimai vos per pusvalandį. Prie kukuliukų gardu patiekti keptas bulves.

Receptą pamatykite čia

Skumbrės suktinis šoninėje

Įspūdingai atrodantį, gardų ir išskirtinį patiekalą paruošti nėra sudėtinga, o maloniai nustebins kiekvieną. Šalia suktinio labai tinka tiekti grilyje keptas morkytes ir vyšninius pomidorus, pagardintus alyvuogių aliejumi, druska ir bazilikais.

Receptą pamatykite čia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų