Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius pasidalino paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti. Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.
Greitai sūdyta lašiša
Tomas Rimydis sako, kad žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų.
Receptą žiūrėkite:
Žuvies marinatas, tinkantis šaltam ir karštam rūkymui
Vylius Blauzdavičius parodė ypatingai nesudėtingai paruošiamą marinatą. Beje, šis marinatas puikiai tinka ne tik žuvies rūkymui, bet ir marinuoti mėsai.
Receptą žiūrėkite: