Vištienos iešmeliams reikės:
- 400 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
- 200 g šaltai rūkytos šoninės
- 200 ml pasukų
- 1 vnt. svogūno
- 8–10 vnt. agurkų
- šviežių krapų
- šviežių baziliko lapelių
- 4 skiltelių česnako
- alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų medaus
- 2 vnt. kvietinių tortilijų
- druskos
- pipirų
- medinių iešmelių
Gaminimo eiga:
Vištieną supjaustome vienodo dydžio gabalėliais. Pilame pasukas, dedame šaukštą medaus, druskos ir pipirų. Smulkintą svogūną suberiame į marinatą ir viską gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti 15–20 minučių.
Raugiame agurkus: kiekvieną pjauname į keturias dalis ir dedame į kepimo rankovę. Išspaudžiame česnaką, beriame druskos, smulkintus krapus ir įpilame medaus. Užrišame ir lengvai papurtome.
Kiekvieną vištienos gabalėlį apsukame šoninės juostele ir perveriame mediniu iešmeliu. Kepame vis pavartydami 10 minučių.
Gaminame bazilikų padažą: sukapojame bazilikus, išspaudžiame česnaką ir sumaišome su alyvuogių aliejumi.
Iškepusią mėsą dedame ant tortilijų, pašlakstome bazilikų padažu ir patiekiame su šviežiai raugtais agurkais.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
VISĄ LAIDĄ „Lidl grilio talentai“ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „Lidl grilio talentai“.