• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasariškoje TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ grilio profesionalė Eugenija Sutkutė-Toliušienė parodė ne tik kaip pasigaminti itin skanius vištienos iešmelius su šonine, bet ir kaip šviežiai užsiraugti agurkus – tai padaryti yra visai nesudėtinga.

Vasariškoje TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ grilio profesionalė Eugenija Sutkutė-Toliušienė parodė ne tik kaip pasigaminti itin skanius vištienos iešmelius su šonine, bet ir kaip šviežiai užsiraugti agurkus – tai padaryti yra visai nesudėtinga.

REKLAMA

Vištienos iešmeliams reikės:

  • 400 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
  • 200 g šaltai rūkytos šoninės
  • 200 ml pasukų
  • 1 vnt. svogūno
  • 8–10 vnt. agurkų
  • šviežių krapų
  • šviežių baziliko lapelių
  • 4 skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų medaus
  • 2 vnt. kvietinių tortilijų
  • druskos
  • pipirų
  • medinių iešmelių

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustome vienodo dydžio gabalėliais. Pilame pasukas, dedame šaukštą medaus, druskos ir pipirų. Smulkintą svogūną suberiame į marinatą ir viską gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti 15–20 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Raugiame agurkus: kiekvieną pjauname į keturias dalis ir dedame į kepimo rankovę. Išspaudžiame česnaką, beriame druskos, smulkintus krapus ir įpilame medaus. Užrišame ir lengvai papurtome.

REKLAMA

Kiekvieną vištienos gabalėlį apsukame šoninės juostele ir perveriame mediniu iešmeliu. Kepame vis pavartydami 10 minučių.

Gaminame bazilikų padažą: sukapojame bazilikus, išspaudžiame česnaką ir sumaišome su alyvuogių aliejumi.

Iškepusią mėsą dedame ant tortilijų, pašlakstome bazilikų padažu ir patiekiame su šviežiai raugtais agurkais.

Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

VISĄ LAIDĄ „Lidl grilio talentai“ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „Lidl grilio talentai“.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų