• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinė „LIDL grilio talentai“ laida ir vėl grįš prie lietuvių pamėgtos klasikos – šašlykų. Žiūrovai sužinos ne tik du gardžius receptus, bet ir bus nustebinti netikėtais mėsos marinatais. Tai – receptai, kuriuos be abejonės norės užsirašyti kiekvienas lietuvis! Išsirinkti, kuris patiekalas gardesnis, taps sunku net laidos vedėjui… Visa tai – jau šį penktadienio vakarą per TV3.

34

Paskutinė „LIDL grilio talentai“ laida ir vėl grįš prie lietuvių pamėgtos klasikos – šašlykų. Žiūrovai sužinos ne tik du gardžius receptus, bet ir bus nustebinti netikėtais mėsos marinatais. Tai – receptai, kuriuos be abejonės norės užsirašyti kiekvienas lietuvis! Išsirinkti, kuris patiekalas gardesnis, taps sunku net laidos vedėjui… Visa tai – jau šį penktadienio vakarą per TV3.

REKLAMA

Vytaras Radzevičius kartu su dalyviais sveikinsis iš Nemuno salos, esančios Kaune – dar visai neseniai būtent čia įvyko 8-asis „LIDL“ gimtadienis.

Čia pat, šventės apsuptyje, savo patiekalus šio vakaro laidoje pristatys ir du varžovai. Jais šįkart tapo 20 metų čirškinimo patirtį sukaupęs aktorius ir režisierius Kirilas Glušajevas bei grilio profesionalė ir teatro edukatorė Eugenija Sutkutė-Toliušienė. Moteris patiekalus ant grilio ruošia jau 10 metų.

Laidoje paaiškės, kad abu varžovai yra labai panašūs – tiek gyvenime, tiek ir renkantis patiekalus griliui. Jų abiejų karjera susieta su teatru, o štai ant grilio jiems smagiausia kepti sūrį.

REKLAMA
REKLAMA

Eugenija pasakos, kad su griliu dažniau susiduria ne pati ką nors ant jo kepdama, o paruošdama patiekalus kepimui. Tuo tarpu K. Glušajevas, nors gaminti ant grilio pradėjo prieš 20 metų, santykius su griliu taip pat vadins nepastoviais.

REKLAMA

Tiesa, aktoriaus meilė grilio patiekalams užsimezgė dar vaikystėje. „Laukiniais 90-aisias kieme turėjome iš Amerikos atvažiavusią kaimynę, kuri pavasarį kieme organizuodavo piknikus ir ruošdavo dešrainius. Atsimenu, kad tas dešreles lauke kepėme dar nuo vaikystės“, – sakys jis.

Pasakė, ką daryti, kad šašlykai būtų minkšti

Šio penktadienio laidoje Eugenija nustebins pasukose marinuotais ir šonine apsuktais vištienos šašlykais, prie kurių priderins gardžius agurkėlius.

REKLAMA
REKLAMA

O Kirilas, savo ruožtu, gamins kiviais ir svogūnais marinuotą jautienos šašlyką. Gardus bus ir jo pasirinktas garnyras – keptos, o vėliau dar ir patroškintos daržovės.

Vytarą iškart sudomins netikėtas Kirilo marinatas, kuriam jis naudos kivius. „Kivių marinatas labai tinka tuomet, kai neturime daug laiko, nes kiviai veikia kaip labai greitai mėsą minkštinantis komponentas.

Tiesa, perlaikyti kiviuose mėsos taip pat negalima – kai kartą tą padariau, iš mėsos liko faršas“, – netikėtą faktą žiūrovams atskleis K. Glušajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai Eugenija laidoje išduos ir firminių savo tėčio agurkėlių receptą. Žiūrovams bus verta jį užsirašyti, nes juo itin susidomės ir daugybę skonių išbandęs V. Radzevičius!

„Važiuojant pas tėvus, visada prašau, kad tėtis juos pagamintų. Nežinau, ar man pavyks juos šiandien pakartoti, nes niekada negaminu tiksliai pagal receptą.

Mums reikės agurkų, druskos, česnakų ir krapų, o taip pat įdėsiu vieną slaptą ingredientą – medų. Tai bus eksperimentas, nes man patinka gaminti nenuobodžiai“, – pasakos Eugenija.

Tačiau labiausiai žiūrovus sudomins laidos pabaiga – tokios per visus sezonus dar nė karto nebuvo!

„LIDL grilio talentai“ – penktadienį, 17.55 val. per TV3!

Reikia geros mėsos ne kremzletos ir saslyka kaip nori marinuoti jis bus minkštas. Tik nesuprantu vieno, kazkokia kvaila mada atejo pas kai kuriuos zmones, ypač kur vaidenasi per tv, kepti saslykus ant situ nesamoningu gramoszdisku banku su visokiausiais manometrais. Skaniausias salynas yra tas kuris kepamas natūraliai ant saslykines ir berzu ar vaismedžių malkomis, bet kiek ne ant situ nesamoningu kibiru.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų