Bulvių ir grybų pyragui reikės:
- Maždaug kilogramo virtų bulvių
- 800 gr voveraičių
- Nedidelio poro
- 200 gr grietinės
- Kiaušinio
- Šaukštelio garstyčių
- Šviežių žolelių (šalavijų, čiobrelių)
Gaminimo eiga:
Keptuvę ar kepimo indą ištepkite aliejumi. Į vidų dėkite virtas bulves ir delnu jas sutraiškykite. Iš traiškytų bulvių suformuokite pyrago pagrindą, padarykite kraštus.
Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Kol kepa bulvinis pagrindas, paruoškite pyrago įdarą. Porą supjaustykite ir pakepinkite aliejuje ar svieste, į tą pačią keptuvę sudėkite nuvalytas voveraites ir troškinkite, kol jos sukris ir taps minkštos. Visą susidariusį vandenį nuo voveraičių nupilkite.
Dubenyje išplakite kiaušinį, grietinę ir garstyčias. Sukapokite žoleles ir sudėkite į padažą. Ištroškintas voveraites suberkite į paruoštą padažą, gerai išmaišykite ir supilkite ant bulvinio pagrindo. Pyragą įdėkite į orkaitę ir kepkite kol įdaras sutvirtės, tai gali užtrukti apie 20–30 min.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































