Mityba yra vienas veiksnių, kurį žmogus gali kontroliuoti, o tai yra labai svarbu sergant vėžiu, mat tyrimai rodo kad 80–90 procentų piktybinių navikų yra susiję su išoriniais veiksniais.
Pasirodo, yra net keli produktai, kurie skatina vėžio plitimą. Maža to, jie taip pat didina riziką susirgti II tipo diabetu, nutukimu.
Turint tai omenyje, sužinokite, kokie maisto produktai gali padidinti įvairių tipų vėžio riziką.
Cukrus ir rafinuoti angliavandeniai
Saldūs maisto produktai ir rafinuoti angliavandeniai gali netiesiogiai padidinti vėžio atsiradimą, jo plitimą, rašo healthline.com.
Kai kurie tokių produktų yra:
– cukrumi saldinti gėrimai;
– kepiniai;
– balti makaronai;
– balta duona;
– balti ryžiai;
– saldūs grūdai.
Pieno produktai
Yra atlikta tyrimų, kurie rodo, kad tam tikri pieno produktai ne tik didina riziką onkologiniams susirgimams bei jų plitimui, tačiau ir gali pakenkti prostatai.
Rekomenduojama vengti:
– pieno;
– sūrio;
– jogurto.
Perdirbta mėsa
Perdirbta mėsa yra ta mėsa, kuri buvo apdorota ją konservuojant, rūkant, sūdant ir t. t. Dauguma perdirbtos mėsos produktų, kurių raginama atsisakyti, yra raudonos mėsos gaminiai.
Taigi, jei norite būti sveiki, atsisakykite:
– dešrainiai;
– saliami;
– daktariška dešra;
– kumpis;
– sūdyta jautiena;
– vytinta jautiena.