Štai, kokių produktų niekada nebūtumėte išvydę ant karalienės Elžbietos II stalo, rašo insider.com.
Makaronai
Kai pietaudavo viena, ji niekada nevalgydavo krakmolingo maisto. Tai reiškia, kad Jos Didenybė niekad nevalgydavo makaronų.
Vietoj to ji rinkdavosi salotas arba ant grotelių keptą žuvį ar vištiena su dviem skirtingomis daržovėmis. Jei suvartojate per daug angliavandenių, vertėtų pasekti jos pėdomis.
Bulvės
Karalienė atsisakydavo ne tik makaronų ir duonos, bet ir bulvių dėl jose esančio krakmolo.
Mėsa su krauju
Manote, kad kepsnys su krauju yra rafinuotumo pavyzdys? Karalienė būtų nesutikusi su tuo. Jos Didenybė mėgo gerai keptą mėsą.
Kiaušiniai baltu lukštu
Nors karalienė mėgo kiaušinienę, ypač su lašiša ir triufeliais – ją valgydavo per Kalėdas – ji tikriausiai nukabintų nosį išvydusi jūsų šaldytuve esančius kiaušinius. Ji teikė pirmenybę kiaušiniams rudu lukštu, o ne baltu, nes manė, kad jie skanesni.
Svogūnai ir česnakai
Akivaizdu, kad kai esi žmogus, kuriam dažnai tenka susitikti su žmonėmis, nesinori, kad iš burnos sklistų nemalonus kvapas.
Pasak D. McGrady, Jos Didenybė nevalgydavo patiekalų, kuriuose daug svogūnų ir česnakų, kad išvengtų blogo burnos kvapo.
Duonos pluta
Palikite duonos plutą paukščiams. Karalienė reikalaudavo, kad nuo jos sumuštinių visada būtų nupjauta pluta.
Karalienė Elžbieta II mėgo sumuštinius su tunu – abi duonos riekeles apteptas sviestu, tuno ir majonezo mišiniu, su plonais agurko griežinėliais ir trupučiu pipirų.
Nesezoniniai vaisiai
Karalienė Elžbieta II laikėsi idėjos valgyti maistą, kuris yra prieinamas atitinkamu metų laiku. Tai reiškia, kad jei tai natūraliai negali užaugti tuo metu, ji to nevalgydavo.
„Vasaros metu karalienė visada galėdavo valgyti braškes ir nepasakydavo nė žodžio. Tačiau pabandžius įtraukti braškes į meniu sausio mėnesį, ji pasakydavo, kad nedrįskite man duoti genetiškai modifikuotų braškių“, – pasakojo D. McGrady.