Nors jie gali valgyti iš auksinių lėkščių su sidabriniais įtrankiais, kai kalbama apie tai, kas atsiduria ant stalo Bakingamo rūmuose, vyresnieji karališkosios šeimos nariai yra nubrėžę ne vienam keistai atrodančias ribas.

Karalienė nekentė vieno produkto
Pasak buvusio karališkojo virėjo, kuris daugiau nei dešimtmetį gamino maistą velionei karalienei Elžbietai II ir jos šeimai, Jos Didenybė turėjo labai specifinius pageidavimus – vienas produktas virtuvėje buvo uždraustas, rašo mirror.co.uk.
„Karalienė nemėgo česnako ar stipraus kvapo svogūnų, vadino juos antisocialiais. Todėl mes nenaudojome česnako jos patiekaluose“, – D. McGrady, buvęs karališkasis virėjas, pasakojo „Heart Bingo“.
Tai nebuvo visiškai griežta taisyklė, tačiau jos laikėsi visi. Tai reiškė, kad tokie klasikiniai patiekalai kaip česnakinė duona buvo išbraukti iš meniu – bent jau iš velionės karalienės. Tačiau ne visi sutiko su tokia jos taisykle, kad maiste nebūtų česnakų.
„Princas Philipas, priešingai, mėgo česnaką ir jis buvo naudojamas jo vakarienėse“, – pridūrė virėjas, užsimindamas apie skonio skirtumus karališkųjų vakarienių metu.
Karalienė galėjo valdyti imperiją, bet jos skonio receptoriai, kaip žinia, buvo labai žemiški.
„Ji buvo labai taupi, tikriausiai dėl to, kad augo ir buvo auklėjama karo laikais“, – sakė virėjas.
Karalienė neatsispiradavo saldumynams
Omarai, foie gras ir ikrai buvo skirti tik valstybiniams banketams. Įprastomis dienomis monarchė buvo daugiau nei patenkinta paprastu maistu. Pavyzdžiui, jos pusryčiai buvo stebėtinai paprasti.
„Karalienės pusryčiai buvo 9 valandą ryto, patiekiami jos kambaryje. Ji pati pasiimdavo dribsnių – ypač mėgo „Special K“ – nors buvo 20 virėjų, galinčių pagaminti bet ką“, – prisiminė virėjas.
Vis tik karalienė Elžbieta II itin mėgo saldumynus: „Ji mėgo juodąjį šokoladą, bet ką, kas turėjo daugiau nei 60 procentų kakavos. Bet koks desertas su šokoladu meniu tikrai būdavo pasirenkamas.“
Jos gimtadienio tortas visada būdavo šokoladinis, pagal receptą, perduotą karalienės Viktorijos virėjo. Panašu, kad princas Williamas taip pat paveldėjo šį potraukį saldumynams.
Jos gimtadienio tortas buvo sodrus šokoladinis ganache receptas, perduotas nuo karalienės Viktorijos virėjo. Panašu, kad princas Williamas paveldėjo šį potraukį.
„Kai dirbau karalienei, Williamas mėgo juodąjį šokoladą ir prašydavo šokoladinio ledų“, – prisiminė Darrenas.
Nors karalienė vengė česnako, ji nesibaimino kitų ingredientų, kuriuos žmonės klaidingai laikė draudžiamais.
„Pasakymai, kad karalienė nevalgė jūros gėrybių keliaudama, nėra teisingi – mes reguliariai gaminome jai šukutes ir krevetes“, – sakė virėjas.
Karališkosios šeimos virtuvėje – įvairovė
Kiti karališkosios šeimos nariai turėjo savo išskirtinius pasirinkimus.
„Princas Čarlzas, dabar karalius Karolis III, buvo naujovių atnešėjas. Jis įvedė ekologišką maistą į karališkąsias virtuves dar prieš tai, kai jis tapo populiarus“, – prisiminė D. McGrady.
Jis taip pat pristatė Viduržemio jūros ir itališką virtuvę, netgi pats rinkdavo grybus Sandringame, kad virėjai juos pagamintų.
Tačiau kai kalbama apie svečius, nebūdavo jokių individualių užsakymų.
„Per 11 metų dirbant su karaliene, mes neturėjome nė vieno vegetaro, glitimo ar laktozės netoleruojančio svečio, – sakė virėjas. – Jei vakarieniavai su karaliene, valgydavai tai, ką valgė karalienė. Jei tau nepatiko, sustodavai „McDonald's“ pakeliui namo.“
Ir taip, net karališkieji asmenys kartais užsuka pasimėgauti greitu maistu. Princesė Diana kartą atšaukė pietų planus su Williamui ir Harry ir pasakė: „Aš juos išvedu.“
Paklausta kur, ji atsakė: „McDonald's“. Virėjas protestavo: „Aš galiu pagaminti mėsainius geriau nei „McDonald's,“ į ką Diana atsakė: „Aš žinau, Darrenai, bet jie nori žaislų iš „Happy Meal“ rinkinio.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!