REKLAMA
REKLAMA
Ispaniškas kavos gėrimas
Ingredientai:
- 60 ml. stipraus espresso
- 30 ml. kondensuoto pieno
Paruošimas:
- Paruoškite stiprų espresso.
- Į stiklinę įdėkite kondensuotą pieną.
- Lėtai į tą pačią stiklinę įpilkite espresso, kad susidarytų du skirtingi sluoksniai – kava ir kondensuotas pienas.
Kava su šokoladu
REKLAMA
Ingredientai:
- Maltos kavos 2 v.š
- Cukraus 3 v.š.
- Grietinėlės 3 v.š.
- Malto cinamono 1 a.š
- Tarkuoto šokolado 100 gr.
- Karšto pieno 300 ml.
Paruošimas:
- Suberkite į kavinuką kavą, tarkuotą šokoladą ir cukrų, užpilkite karštu pienu ir palikite pastovėti 5-7 minutes.
- Užkaiskite ir virkite tol, kol cukrus ir šokoladas visiškai ištirps.
- Perpilkite kavą į plaktuvą, supilkite grietinėlę ir suberkite cinamoną, plakite, kol susidarys putos. Pabarstykite šokolado drožlėmis.
- Patiekti galima tiek karštą, tiek šaltą.
Kava su ledais
REKLAMA
REKLAMA
Ingredientai:
- Kavos 25 gr.
- Cukraus 8 gr.
- Vandens 3 stikl.
- Cikorijos 100 gr.
- Ledų 4 v.š.
Paruošimas:
- Maltą kavą sumaišykite su cikorija ir supilkite į verdantį pasaldintą vandenį.
- Indą nukelkite nuo ugnies, palaikykite karštai, kad pritrauktų. Tada atsargiai perkoškite ir atšaldykite.
- Išpilstykite į puodukus ir į kiekvieną iš jų įdėkite po šaukštą ledų.
Gairės:
REKLAMA