Nors atrodo, kad kavos laikymas nereikalauja didelio mokslo, tačiau gali nutikti taip, kad net nežinodami darote didelę klaidą dėl kurios vėliau nukenčia paruoštos kavos kokybė.
Kavos priešai
Ne veltui yra sakoma, kad šviežiai maltą kavą yra būtina laikyti sandarioje pakuotėje ar sandariame inde, į kurį nepatenka deguonis. Kad kava būtų kuo geriau išsaugoma, turėtumėte užtikrinti kuo mažesni deguonies srauto patekimą į ją.
Lygiai taip pat kaip ir deguonis, taip ir tiesioginė šviesa kenkia kavos kokybei. Nesvarbu, ar šviesa sklinda iš natūralaus šaltinio, ar iš dirbtinio, ji ims skaidyti kavos molekules, o tai paveiks jos skonį ir galiojimo laiką.
Dėl šios priežasties kavą reikėtų laikyti nepermatomuose induose, tamsioje virtuvės vietoje, rašoma nationwidecoffee.co.uk.
Dar vienas kavos priešas – drėgmė. Turėkite omenyje, kad drėgna aplinka, taip pat staigūs temperatūros svyravimai gali turėti įtakos kavos
„Starbucks Green Coffee Quality“ atstovas Scottas McMartinas aiškino:
„Esant didelei drėgmei pasikeičia ląstelių struktūra, dėl to prarandami aliejai, suteikiantys kavai aromato ir skonio. Dėl šio ląstelių struktūros pasikeitimo kava tampa karti, nearomatinga.“