Nors daugeliui atrodo, kad šaldytuve laikoma kava ilgiau išsilaikys, tačiau tai yra viena didžiausių klaidų, kurią daro žmonės. Ekspertai įspėja, kad kava turėtų būti laikoma tik virtuvės spintelėse.
Pasak jų, į šaldytuvą negalima dėti nei maltos, nei nesmulkintos kavos.
Atsakymas aiškus
Kodėl? Viskas labai paprasta – šaltis ir kvapai aplink sugadins kavos skonį, rašoma dailymail.co.uk.
Ekspertai sako, kad kava veikia kaip „dezodorantas“, todėl, jeigu ją laikysime su kitais maisto produktais, kurie skleidžia kvapą, pavyzdžiui, žuvimi, mėsa ir sūriu, ji lengvai sugers šiuos kvapus.
Anot kavos eksperto Martino Isarko, daugelis žmonių net nesusimąsto, kaip dažnai jie sugadina puikią kavą paprasčiausiai ją netinkamai sandėliuodami: „Kava yra natūralus produktas, kuri, kaip ir vynas, jeigu yra blogai laikoma, tik prastės.“
Jis priduria, kad kavą yra geriausia laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Tam puikiai tinka virtuvėje esančios spintelės, lentynos.
Be to, jeigu mėgstate kavą perpilti į kitus indus, įsitikinkite, kad šie yra tinkami jos laikymui. Įvardindami kavos laikymo klaidas, ekspertai tuo pačiu priduria, kad kartais yra ir tam tikrų išimčių.
Štai neretai norint įgauti sodresnį ir tirštesnį espresso kavos skonį, kai kurie kavos virimo žinovai rekomenduoją prieš tai kavą palaikyti šaldytuve. Tačiau tai turėtų būti daroma tik itin trumpą laiką.
Tad, jeigu norite namuose mėgautis puikia kava ir jaustų kvapnų jos aromatą, daugiau nelaikykite jos šaldytuve!