Gydytojas įspėja vištieną sirupe nuo kosulio virti sumaniusius Tiktoko naudotojus – pasklido klaidinga žinia, kad tai padeda nuo peršalimo.
Nerimą kelianti mada išpopuliarėjo šiais metais – ji pristatoma kaip „sveikatingumo“ gudrybė. Filmukuose matoma, kaip žmonės verda vištienos porcijas sirupe nuo kosulio. Socialiniuose tinkluose toks „patiekalas“ vadinamas „NyQuil“ vištiena.
Dr. Aaronas Hartmanas, gydytojas ir šeimos medicinos docentas, papasakojo apie pavojus, keliamus šios naujos mados. Jis sako, kad taip galima sunkiai susirgti. A. Hartmanas aiškino:
„Kai verdami vaistai nuo kosulio, pavyzdžiui, „NyQuil“, nuverda juose esantis vanduo, o alkoholis lieka, todėl vištienoje lieka labai koncentruotas kiekis vaistų. Suvalgyti vos vieną porciją – tai išgerti ketvirtį buteliuko vaistų nuo kosulio“.
Toks maisto gamybos būdas tik sukels apsinuodijimą maistu
Ekspertas sako, kad toks maisto gamybos būdas tik sukels apsinuodijimą maistu. Viename Tiktoko vaizdo įraše, kurį įkėlė Robu pasivadinęs vyras, matoma, kaip jis į keptuvę įdeda dvi vištienos krūtinėles ir kepa jas žemoje temperatūroje, rašoma mirror.co.uk.
Ant viršaus jis supila „keturis trečdalius“ žaliai mėlyno skysčio, ir palieka taip troškintis apie 30 minučių.
Jis sako: „Kartais nuo garų pradeda labai imti miegas. Čia norime išgauti tą mėlyną spalvą. Tada nepanaudotą sirupą galite supilti atgal į buteliuką.“
Nuo šio filmuko pasirodymo daug kas jau bandė pasigaminti „miego vištienos“. Filmuką pamatę Tiktoko naudotojai buvo nustebę – vienas jų rašė: „Neblogai pradedame metus. Man liūdniausia dėl to, kad jis išviręs vištieną sirupe tada jo likučius supylė atgal į buteliuką. Ką bepridursi.“
Kita reagavo taip: „Šis patiekalas tikrai gali „užmigdyti“.