Upėtakiui su šoninės plutele reikės:
- 2 upėtakių filė
- 300 g šoninės
- 100 g džiūvesėlių
- Alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos
- Šviežio čiobrelio
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Susmulkinę šoninę, sumaišykute su džiūvėsėliais, čiobreliu, citrinos žievele, išspauskite pusę citrinos sulčių. Ant skardos iškloję žuvį, apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus tolygiai išklokite plutelę, paspausdami su šaukštu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 12–15 min. Iškepus, paskaninkite druska, pipirais.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.