• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išdavė tobulą lašišos receptą: nekainuos nė 5 eurų

Patiekalai be mėsos ant stalo turėtų atsidurti dažniau, tačiau neretai ima ir pritrūksta idėjų, o jų kainos restoranuose nedžiugina. Todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysime, kaip pasigaminti gardžius vegetariškus patiekalus – pastaruoju metu masiškai išpopuliarėjusį kalafioro steiką bei lietuvių pamiltą lašišos kepsnį.

Patiekalai be mėsos ant stalo turėtų atsidurti dažniau, tačiau neretai ima ir pritrūksta idėjų, o jų kainos restoranuose nedžiugina. Todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysime, kaip pasigaminti gardžius vegetariškus patiekalus – pastaruoju metu masiškai išpopuliarėjusį kalafioro steiką bei lietuvių pamiltą lašišos kepsnį.

REKLAMA

O kuris patiekalas laimės dvikovą ir pavergs laidos vedėjų Elenos Karalienės ir Gian Lucos Demarco širdis, pamatysite sekmadienį laidoje!

REKLAMA
REKLAMA

Nekainuos nė 5 eurų

Vegetariški patiekalai maitinimo įstaigose tampa vis populiaresni, vis tik, jų populiarumui įtakos turi ir socialiniai tinklai. Būtent čia per porą pastarųjų metų ėmė masiškai populiarėti žiedinio kopūsto arba paprasčiau – kalafioro steikai.

REKLAMA

Tuo tarpu lašišos kepsnys yra visiškai klasikinis patiekalas, ne taip jau retai atsiduriantis ant lietuvių stalo. Jo pagrindas – kepta arba grill lašiša, patiekiama su įvairiausiais garnyrais pagal kiekvieno skonį.

Vis tik restoranuose šių patiekalų kainos dažnai nenudžiugina. Už kalafioro steiką gali tekti pakloti ir 21 eurą, o už lašišos kepsnį – nuo 14 iki 35 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau laidos viešnios Ugnė ir Evelina parodys, kaip pasigaminti šiuos patiekalus namuose kur kas pigiau. Ruošiant šiuos patiekalus namuose, kiekvienam neišleisite nė penkių eurų.

Kaip namuose pasigaminti populiarųjį kalafioro steiką pamatysite jau šį sekmadienį laidoje „La maistas. Iššūkis“, o lašišos receptą savo namų restoranui rašykitės jau dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lašišos kepsnys su raudonaisiais lęšiais

Reikės:

  • 1 vnt. lašišos filė;
  • 60 g raudonųjų lešių;
  • 4 vnt. skiltelių česnako;
  • 1 vnt. nedidelio svogūno;
  • 1 vnt. sultinio kubelio;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 700 ml vandens;
  • 3 v. š. graikiško jogurto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Sviesto;
  • Citrinos sulčių;
  • Šviežių krapų;
  • Svogūnų laiškų;
  • Druskos;
  • Pipirų.

 

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Smulkintus svogūnus ir česnakus pakepiname. Beriame lęšius ir pilame vandenį, leidžiame pavirti 8 minutes. Įdedame pomidorų pastos.

Per tą laiką ruošiame padažą: graikišką jogurtą sumaišome su smulkintu česnaku, svogūnų laiškais ir krapais. Pagardiname druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Ruošiame lašišos marinatą: išlydytą sviestą sumaišome su prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku, juo įtriname lašišą ir kepame įkaitintoje keptuvėje.

Patiekiame su raudonaisiais lęšiais ir jogurtiniu padažu. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

Kviečiame atrasti naują tv3.lt turinį! Nuo šiol portale jūsų laukia kasdien nauji testai – išbandykite savo žinias ir smagiai praleiskite laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų