Sodyba, kurioje įsikūrę šeimininkai Vida ir Simas Šatkauskai, skaičiuoja visą šimtą metų – ji įkurta 1900-aisiais. Čia galima pamatyti ir šimtametį sodą – 2,3 hektaro plote auga net apie 150 medžių, todėl derliaus užtenka ir šeimai (pora augina keturis vaikus), ir augintiniams, ir svečiams.
Šatkauskų sodyba įtraukta į „Paveldo sodų“ turą – joje augančios šimtametės obelys ir kiti medžiai svarbūs savo veislėmis, todėl turistai, norintys pasižvalgyti po šimtametį sodą ir pasigėrėti gamta, įdomiais perinčiais paukščiais, yra labai laukiami.
Šeimininkai Vida ir Simas ne tik aprodė savo valdas „La maistas“ kūrybinei komandai, bet ir pavaišino savo ruoštais skanumynais. Taigi, šį kartą laidoje – visi patiekalai buvo su kriaušėmis ir obuoliais.
Karamelinis obuolių pagardas
Puikus karamelinis obuolių pagardas. Labai tinka gardinti blyneliams, košei ir kitiems mėgstamiems patiekalams.
Keptas sūrio sumuštinis su obuoliais ir kriaušėmis
Labai gardus keptas sūrio sumuštinis su obuoliais, kriaušėmis ir mocarelos sūriu – puikus skonių derinys. Nesudėtinga paruošti, nereikalauja daug laiko, o taip skanu gardžiuotis.
Paukštiena įdaryti obuolių krepšeliai
Ne tik labai skanūs, bet ypatingai puošnūs paukštiena įdaryti obuolių bokšteliai. Gardus skonių derinys nustebins kiekvieną. Paruošti nėra sudėtinga, bet maloniai nustebina kiekvieną.
Degintas baskų sūrio pyragas
Šis paprastai pagaminamas, bet neįtikėtinai kremiškas pyragas yra vienas garsiausių sūrio pyragų, liaupsinamas daugybės maisto mylėtojų. Jo receptą sukūrė ispanų šefas prieš kelis dešimtmečius ir nuo tada jis tapo legendiniu. Kepant aukštoje temperatūroje pyragas iš išorės yra labai smarkiai sukepamas ir pasidengia traškia plutele, o vidus išlieka minkštas, kreminis.
Kriaušės šiam pyragui labai tinka, tačiau galima gaminti ir be jų. Beje, labai svarbu – prieš ragaujant šį pyragą būtina visiškai atvėsinti ir atšaldyti, nes kitaip pjaustant tekės. Šaldomas jis sutvirtėja ir tampa tobulai kremiškas.
Obuolių padažas
Nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus saldžiarūgštis obuolių padažas. Šiuo padažu labai tinka gardinti paukštienos patiekalus.
Obuolių ir svogūnų čatnis
Šis puikaus skonio, tirštas ir aštrus obuolių ir svogūnų čatnis – puiki idėja išsaugoti gėrybes žiemai. Paruoštą čatnį galima laikyti rūsyje ir išsitraukus gardžiuotis prie mėsos patiekalų.