Pasirodo, kad Prienai yra neatsiejami nuo legendinių čeburekų, todėl laidos vedėjai ieškojo šio patiekalo gamybos paslapčių. O jas išsiaiškinę, pasidalijo tobulai skanių čeburekų receptu – išbandykite patys.

Tradiciniai Prienų čeburekai su mėsa
- 1,5 stiklinės kefyro;
- 4 stiklinės kvietinių miltų;
- 1 v. š. druskos;
- ½ stiklinės vandens;
- Šlakelis midaus.
Įdaras:
- 700 g kiaulienos faršo;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 1 indelis „Knorr“ želė daržovių sultinio;
- Aliejus (kepimui).
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Į didelį dubenį suberkite persijotus miltus – tai padės gauti puresnę, minkštesnę tešlą. Į miltus įmaišykite druską, supilkite kefyrą ir midų – jis padės tešlai neprigerti tiek daug riebalų verdant čeburekus. Viską gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite pusę stiklinės vandens ir gerai išminkykite tešlą.
Paruoštą masę uždenkite ir padėkite į šaldytuvą apie 30 minučių, kad „pailsėtų“ ir taptų elastingesnė. Po to išimkite, trumpai paminkykite ir iškočiokite plonai – apie 2–3 mm storio lakštais. Iškočiotą tešlą išspauskite apvalia forma arba lėkšte (maždaug 25 cm skersmens).
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir lengvai apkepkite keptuvėje, kol jie šiek tiek karamelizuosis. Apkepintus svogūnus sumaišykite su kiaulienos faršu (riebumas pagal skonį) ir įmaišykite „Knorr“ želė daržovių sultinio – tai suteiks įdarui daugiau skonio ir sultingumo. Viską gerai išmaišykite.
Formuojant čeburekus, ant vienos tešlos apskritimo pusės dėkite įdaro, tuomet kitą pusę užlenkite ir suformuokite pusmėnulį. Kraštus kruopščiai užspauskite šakute, kad kepant neatsivertų.
Paruoštus čeburekus kepkite įkaitintame aliejuje (apie 180 laipsnių temperatūroje). Kepant aliejus turi apsemti čeburekus. Kepkite po kelis vienu metu, 5–7 minutes, kol išorė gražiai apskrus ir taps traški. Iškepusius čeburekus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!
Kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias. Miestų receptai“ – šeštadieniais, 9 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































