„Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį paragausite, neabejoju, kad po to virsite dar ir dar, vis didindami kiekius...“, – sako ji. Pirmiausiai išspaudžiamos sultys. Galima sutrinti uogas trintuvu, o po to pertrinti per sietelį, arba bet kokiu kitu, jums patogiu būdu išspausti sultis.
1 litrui sulčių jums reikės:
1 valgomojo šaukšto druskos, 300 gr cukraus (jei mėgstat saldžiau, cukraus kiekį didinkit) , 4 lauro lapelių, 8 kvapiųjų pipirų žirnelių, 1 galvutės česnako, 1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių, 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų miltelių ir po 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės, muskato riešutų, kario ir imbiero miltelių, 3 valgomųjų šauktų acto (9%).
Sultis supilame į puodą, suberiame visus prieskonius, išskyrus cukrų, česnakus, actą ir kaitiname ant mažos ugnies, vis pamaišant, po užvirimo 10min.
Tada pamažu beriame cukrų. Prieš baigiant virti įdedam smulkintus česnakus ir actą. Viso verdame neilgiau nei 20 min. Supilstome į stiklainius ir užsukame.
Laikyti galite net virtuvės spintelėje.
„Prieskonių kiekius galite reguliuoti pagal savo skonį, bet actas tiesiog būtinas, mano skoniui. Valgome su kepta mėsa, šašlykais, dešrelėmis, vištienos sparneliais ir t.t. Na, o šiandien, tik tik pasigaminus, kabliavau su šaukštu be nieko...“, – šypteli Irina.
Šaltinis: vakavimas.lt