Krapų užtepėlė
Jums reikės: 500 g krapų lapelių (be kotelių, juos džiovinkit); 2 česnakų galvutės; 150-200 ml aliejaus (aš naudoju alyvuogių); 1 v.š. druskos be viršaus; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1/2 a.š. cukraus; 2 v.š citrinos sulčių.
Krapus ir česnakus sutrinu trintuve, po to gerai išmaišau su druska bei kitais prieskoniais. Sudedu į stiklainius. Laikau šaldytuve.
Kartais šiam krapų kiekiui įdėdavau 150 g graikiškų ar kitokių riešutų, kietą sūrį. Dabar riešutus ar sūrį dedu prieš vartojimą, nes, netinka jie man, pavyzdžiui, ant šviežiai virtų bulvių uždėti. Galima miksuoti su kitais žalumynais, bet kartais reikia tik krapų, tuomet šaldytuve turim juos „po ranka“.
Šaltinis: „Vakavimas.lt“
KRAPAI Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džiovinam, ir...
Posted by vakavimas.lt on 2021 m. liepos 5 d., pirmadienis