Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min + apie 1 val, kol pyragas keps.
- 4 kiaušiniai;
- 250 g rudojo cukraus;
- 100 g balto cukraus;
- 200 g sviesto;
- 2 v. š. krakmolo;
- 300 g miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 3 morkos;
- 3 obuoliai;
- 1 a. š. cinamono;
- ½ a. š. maltų gvazdikėlių.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir ruduoju cukrumi. Sviestą ištirpiname ir jau šiek tiek pravėsusį supilame į kiaušinių ir cukraus plakinį. Suberiame prieskonius, įsijojame miltus su kepimo milteliais.
Obuolius ir morkas nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Įmaišome į pyrago tešlą. Kepimo skardą ištepame sviestu. Supilame jau paruoštą tešlą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.