Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų. Agurkų pagal poreikį. Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; kelios skiltelės česnako; keli krapų žiedai; saujelė vyšnių lapų; saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
Agurkų marinato receptas
Stiklainius švariai išplauname ir iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus.
Į puodą sudedame marinatui skirtus produktus ir paverdame. Išgriebiame lapus.
Po truputį dedame agurkų. Juos šiek tiek pakaitiname. Sudedame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame ir užpilame juo agurkus.
Stiklainius užsukame, apverčiame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.