Ingredientai: 1 kg cukinijų; 3 v. š. aliejaus; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 svogūnas; 5 kiaušiniai; 150 g graikiško jogurto; 35 g polentos; 135 g feta sūrio; 50 g kietojo sūrio; Pundelis petražolių; Pundelis krapų; 3 skiltelės česnako.
Cukinijų apkepo receptas
Cukinijas perpjauname išilgai pusiau (jei cukinijos labai storos, perpjaukite išilgai į 4 dalis ir pašalinkite sėklas, taip pat ir odelę, jei ji kieta. Jaunų cukinijų odelės lupti nereikia). Supjaustome cukinijas gana storomis, 2 cm pločio juostelėmis. Suberiame cukinijas į didelę kepimo skardą vienu sluoksniu, kad nebūtų cukinijos gabaliukai vienas ant kito. Pašlakstome 2 šaukštais aliejaus, pabarstome druska ir pipirais.
Pamaišome kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 10 min. Išimame skardą su cukinijomis iš orkaitėmis, pabarstome susmulkintais svogūnais, pašlakstome dar vienu šaukštu aliejaus ir pašauname vėl atgal į orkaitę.
Kepkite apie 15 minučių, per tiek laiko cukinijos turėtų būti visiškai minkštos.Kol daržovės kepa, pasiruošiame užpilą: dubenyje sumaišome kiaušinius, jogurtą, polentą, fetą, kietąjį sūrį, žalumynus, česnakus, įberiame druskos ir pipirų. Pasiruošiame indą apkepui kepti (tinka įvairūs jūsų turimi indai, kuriuose kepate apkepus). Išimame skardą su cukinijomis.
Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 170 laipsnių. Sudedame apkepintas cukinijas kartu su svogūnais ir skysčiu, jei jo liko skardoje į apkepo indą, ant viršaus supilame paruoštą įdarą. Pašauname į orkaitę ir kepame dar 15–20 minučių, arba kol viršus gražiai paruduos.