Vištienos sriubai reikės:
- 45 ml kepimo aliejaus
- 150 g tortilijų
- 3 skiltelių česnako
- 1 svogūno
- 400 g konservuotų pomidorų
- 1,5 l vištienos sultinio
- 160 g vištienos filė
- Druskos
- Pipirų
- Džiovintų čili pipirų (jeigu norite aštriau)
Pagardinimui:
- Žaliosios citrinos skiltelės
- Druskos ir pipirų
- Kalendros
- Fetos sūrio
Gaminimo eiga:
Į keptuvę pilkite aliejų, pakepinkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Vištieną supjaustykite kubeliais, pakepinkite kartu su svogūnu ir česnaku. Į keptuvę dėkite konservuotus pomidorus bei tortilijas. Berkite čili pipirų.
Viską kepinkite apie penkias minutes ir užpilkite vištienos sultiniu. Užvirkite ir sumažinę ugnį pavirkite dar 20 minučių. Rankiniu trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Paskaninkite druska bei pipirais.
Sriuba patiekite kartu su smulkintu fetos sūriu, kalendra ir laimo skiltele.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.