• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis žmonių neįsivaizduoja savo dienos be puodelio skanios kavos. Ji įprastai gardinama cukrumi, pienu ar grietinėle, tačiau kai kurie į kavą įberia druskos ir sako, kad tai pagerina gėrimo patirtį.

Daugelis žmonių neįsivaizduoja savo dienos be puodelio skanios kavos. Ji įprastai gardinama cukrumi, pienu ar grietinėle, tačiau kai kurie į kavą įberia druskos ir sako, kad tai pagerina gėrimo patirtį.

REKLAMA

Šiek tiek pasūdyta kava yra ne tik stipresnio skonio, bet taip pat turi ir kitokių privalumų, rašoma homegrounds.co. Tad į puodelį kavos įberkite ketvirtadalį šaukštelio druskos ir džiaukitės šia nauda.

Sumažina kartumą

Pagrindinis druskos komponentas natris neutralizuoja kartumą. Taip atsitinka todėl, kad skonio receptoriai vietoj kartumo reaguos į sūrų skonį. Taigi, natris kartumą nuslėps net efektyviau nei cukraus, mat jis tik šiek tiek užmaskuoja, o druska neutralizuoja.

„Druska tarsi blokuoja kartų ir rūgštų skonį, todėl ji dažnai dedama į maisto produktus, kad jie būtų skanesni“, – nurodo dietologė Clare Thonton-Wood.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerina vandens kokybę

Kartais kavos aparate ar virdulyje vanduo gali pasenti. Kad ir kokia aukštos kokybės bus jūsų kava, naudojant pasenusį vandenį, skonis tikrai susigadins. Žiupsnelis druskos gali pagerinti vandens kokybę, taip pat kava taps šiek tiek tirštesnė.

Sustiprina skonį ir pakeičia cukrų

Druska tikrai pagerins kavos skonį jį sustiprindama. Be to, jei norite sumažinti vartojamo cukraus kiekį, druska bus puikus pakaitalas. Žinoma, tai nepadarys jūsų kavos saldžios, tačiau padės išsaugoti naudingas medžiagas, tad kava bus sveikesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų