Maltas cinamonas
Nuimtas iš atogrąžų augalų vidinės žievės, cinamonas yra tas prieskonis, kurį, ko gero, labiausiai siejame su kava. Cinamonas suteikia ne tik puikų skonį – įrodyta, kad jis kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje ir gerina cholesterolio kiekį.
Kardamonas
Kardamonas yra populiarus prieskonis Viduriniuose Rytuose ir Indijoje, kur jis turi ilgą istoriją. Jame gausu antioksidantų ir tyrimai rodo, kad jis gali padėti kovoti su vėžiu, sumažinti uždegimus ir padėti virškinimui. Kavai šis prieskonis suteiks kartaus saldumo derinį.
Kakavos milteliai
Šokoladas jau seniai mėgstamas dėl savo skonio, tačiau tyrimai vis dažniau atskleidžia ir jo sveikas savybes. Kakavos milteliuose yra daug antioksidantų, kurie gali sumažinti kraujospūdį, rašoma homegrounds.co.