Tačiau taip pat aišku, kad vieniems labiau reikalingi ir tinkami vieni maisto produktai, o kitiems - kiti. Kaip teisingai pasirinkti? Mums padės astrologija.
Jautis, Ožiaragis ir Mergelė
Žmonėms, gimusiems po Žemės ženklais, reikia statybinės medžiagos kaulams, o tai – kalcis ir baltymai.
Todėl astrologinė dieta Žemės atstovams turi susidaryti iš produktų, kuriuose gausu medžiagų kaulų stiprinimui: pieno, sūrio, mėsos, augalinių baltymų (gausu nevalytuose ryžiuose ir ankštiniuose), rašo „La-femme“.
Dvyniai, Svarstyklės ir Vandenis
Oro stichija susijusi su protinės veiklos vystymu ir nervų sistemos subalansavimu. Todėl žmonių, gimusių po Oro ženklais maistas turi stimuliuoti smegenų ir nervų sistemos veiklą: tai jūros gėrybės, bet kokie produktai, kuriuose gausu vitamino B12, palankiai veikiančio nervų sistemą (mėsa, sojų produktai, šveicariškas sūris, sūdiniai ir marinatai), taip pat žali ūgliai, salierai, apelsinai, migdolai. Atkreipkite į tai dėmesį rinkdamiesi sau tinkamą dietą.
Avinas, Liūtas ir Šaulys
Ugnies ženklai atsakingi už medžiagų apykaitos stimuliaciją ir kraujotakos sistemą. Taigi ir Ugnies ženklo žmonių mitybą turi sudaryti produktai, kuriuose gausu vitamino E, kadangi jis padeda pasisavinti papildomai deguonies, taip pat saugo nuo padidėjusio kraujospūdžio.
Šie žmonės turėtų valgyti daugiau daigintų kviečių, saulėgrąžų sėklų, lašišos, riešutų sviesto, grybų, petražolių, aguročių, morkų, avokadų, brokolių, špinatų, šparagų, kalakutienos.
Ugnies ženklų žmonėms reiktų būti atsargesniems valgant maistą, kuriame daug cholesterino, taip pat riboti kiaušinius, riebalus ir ledus – šie produktai užkemša arterijas.
Ugninukai maistą suvirškina labai greitai, nes jų medžiagų apykaita sparti ir jiems reikia papildomai baltymų, kad papildytų jų perteklinę energiją.
Vėžys, Skorpionas ir Žuvis
Virškinimo ir šalinimo sistemos priklauso vandens stichijai. Astrologinė dieta Vandens ženklų atstovams turėtų susidaryti iš lengvų, natūralių produktų, kurie pasižymi šlapimą skatinančiu poveikiu, ir produktų, kuriuose gausu kalio, padedančio pašalinti vandenį iš organizmo ir mažinančio alergines reakcijas į produktus ar medžiagas, esančias ore.
Tai braškės, šparagai, melionai, bananai, migdolai, bulvės, sezamas, saulėgrąžų sėklos, tunas, taip pat ridikėliai, salierai, agurkai, petražolės, pupelės ir avižos.