Šį sekmadienį, kitaip nei įprastai, Gian Luca nebekeliavo po Lietuvą, o pakvietė apsilankyti savo kulinarinėje studijoje. Čia, ruošiant šventinius patiekalus, jam pagelbėjo trys jo vaikai – Magda, Benas ir Martyna, o žmona Eglė papasakojo apie savo aistrą dekoruoti namus, kuri per Kalėdas atsiskleidžia ryškiausiai.
Eglė taip pat prisiminė ir pirmąją vyro Kūčių vakarienę, kuri buvo palydėta ne tik virtuvės šefo nuostaba, tačiau ir mažu nelaimingu atsitikimu:
„Prisimenu, kokios buvo pirmos Kūčios pas mano mamą. Pirmiausiai važiavome pas mano močiutę, o ji visada labai pasiruošusi – bent pusė stalo yra vien jos patiekalai. Ji buvo padariusi spanguolių kisielių, kurio kažkaip negalėjo uždengti, tiesiog merlyte uždėta. Bandelių buvo prikepta. Kai vežėmės mašinoje kisielių, jis visas išsipylė ir tas Kalėdų kvapas tvyrojo gal pusę metų“, – juokiasi Eglė.
Moteris pasakoja, kad Gian Lucai nuostaba kėlė ant stalo matoma patiekalų gausa:
„Luca klausė, o ar čia privaloma viską bandyti? Mano tėvai sako, be abejo, reikia viską bandyti, viską ragauti, o maisto patiekalų čia tiek, kiek buvo apaštalų. Luca, sako, bet čia nebūtina, gali valgyti ar ragauti, ką nori? Sako, ne ne ne. Tai Lucai buvo labai keista, kad reikia tiek daug valgyti ir ragauti. Jam buvo gerokai per daug silkės. Vėliau jis pats išrado savo, kad jam tiktų“, – šypsosi Gian Luca žmona Eglė.
Aukoja savo laiką
Pati Eglė atskleidžia, kad jai labiausiai patinka ruoštis šventėms ir užsiimti namų puošimu.
„Man visada labai patiko puošti ir, man atrodo, kad šventės pirmiausiai prasideda nuo širdies puošybos, pasiruošimo, todėl mes tiek Kalėdoms turime Adventą, tiek Velykoms Gavėnią. Tuo metu mes puošiame ne tik širdį, bet ir aplinką. Labai gražu, kai aplinką galime kuo natūraliau papuošti, pavyzdžiui, daryti vainikus, puošti vitrinas“, – pasakojo Eglė ir pridūrė, kad vieną kartą Gian Luca visą šeimą nustebino padarydamas prakartėlę iš įvairių pastos rūšių.
Taip pat moteris atskleidė vieną dalyką apie savo vyrą, kurį iki šiol žinojo tik nedaugelis. Pasirodo, kad virtuvės šefas šventinį rytą keliauja į bažnyčią ir padeda nepasiturintiems.
„Galbūt jau 5 metai iš eilės, kai jis iš pat ryto keliauja į Bernardinų mišias ir ruošia vaišes stokojantiems. Toks laiko dovanojimas yra gražiausias, nes jis tuo metu galėtų būti su šeima ir džiaugtis dovanoms, bet pasirenka jį atiduoti kitiems“
Pasidalijo Kūčių patiekalais
Pirmiausiai Gian Luca dalijasi gaivaus gėrimo receptu, kuris patinka visai jo šeimai.
Gian Luca pristatė net tris Kūčių stalo patiekalų idėjas – karališkas krevetes, gardų užkandį ir vieną tradiciškiausių patiekalų, sutinkamų Pjemonto regione, iš kurio yra kilęs.
Tradicinis itališkas patiekalas, kurio gamybos švenčių proga ėmėsi Gian Luca, buvo kupinas lietuvių taip mėgstamo česnako bei ančiuvių. Laidoje žingsnis po žingsnio jis parodė, kaip iš viso to sukurti kremą primenančią masę. Galiausiai šis kremas buvo serviruojamas specialiame inde, kuris nuolat išlaiko jį šiltą. Patiekalas valgomas kartu su įvairiomis daržovėmis. „Viskas dedama į šį padažą ir iškart ragaujama“, – aiškins Gian Luca.
Padedamas vaikų, virtuvės šefas imsis ir pagrindinio patiekalo – karališkų krevečių. O viską vainikuos desertai. „Italijoje yra du tradiciniai desertai ir visi ten valgo tuos pačius – panettone ir pandoro. O regione, iš kurio esu kilęs aš, Kalėdos be panettone pyrago yra neįsivaizduojamos. Ten žmonės vieni kitiems pridovanoja tiek daug šio pyrago, kad nuo Kalėdų iki Velykų vaikai pusryčiams gauna tik tai“, – juokiasi jis.
Žinoma, šioje laidoje buvo nepamiršta ir stalo karalienė silkė. Gian Luca parodė paprastą ir greitai paruošiamą užkandį su silke, kuris patiks net vaikams.