• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Ieškote puikios vietos pavalgyti Taline? Ieškote išties puikių valgių sostinėje? Tuomet būtinai susipažinkite su "Michelin" ir "White Guide Nordic" restoranų gidų rekomendacijomis.

Ieškote puikios vietos pavalgyti Taline? Ieškote išties puikių valgių sostinėje? Tuomet būtinai susipažinkite su "Michelin" ir "White Guide Nordic" restoranų gidų rekomendacijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raudonasis "Michelin" vadovas

2022 m. garsiausio pasaulyje "Michelin" gido inspektoriai patikrino Estijos restoranus ir dabar naujajame gido leidime paminėtas 31 Estijos restoranas. Tarp jų ir pirmieji Baltijos šalių restoranai, apdovanoti viena "Michelin" žvaigždute: "Noa Chef's Hall" ir "180° by Matthias Diether". Žalioji žvaigždė suteikiama restoranams, kurie ypatingą dėmesį skiria ekologiškam požiūriui į maisto ruošimą. O restoranai, kuriuose geras maistas derinamas su priimtinomis kainomis, apdovanojami "Bib Gourmand" rekomendacija.

REKLAMA

Viskas prasidėjo daugiau nei prieš 100 metų, 1889 m. mažame Prancūzijos miestelyje Klermon-Ferane, kur broliai Andre ir Edouardas Michelinai įkūrė visame pasaulyje garsią padangų įmonę. Jie turėjo aiškią Prancūzijos automobilių pramonės viziją tuo metu, kai šalyje buvo mažiau nei 3 000 automobilių. Norėdami padėti vairuotojams, broliai Michelinai išleido nedidelį raudoną restorano vadovą, kuriame buvo pateikta informacija, kaip pasikeisti padangas, užsipilti degalų, pavalgyti ir pailsėti. Matydami, kad per kelis dešimtmečius susidomėjimas restoranų kategorija auga, broliai pasamdė vertintojų komandą, kuri anonimiškai lankėsi restoranuose.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol MICHELIN gidas apima beveik 40 šalių keturiuose žemynuose ir rekomenduoja daugiau kaip 15 000 pripažintų restoranų, iš kurių maždaug penktadalis yra įvertinti žvaigždutėmis.

Baltasis Šiaurės šalių vadovas

Tai prestižinis gastronominis Šiaurės šalių restoranų gidas. Baltajame vadove vertinamas maistas, gėrimai, aptarnavimas, atmosfera ir įstaigos savybės, tačiau didžiausią įtaką galutiniam rezultatui, žinoma, turi maistas. Estijos restoranai pirmą kartą pagal "White Guide Nordic" metodiką buvo įvertinti 2015 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gastronomijos gide restoranai skirstomi į keturias kategorijas: tarptautinio meistriškumo lygio, meistriškumo lygio, labai aukšto lygio ir aukšto lygio.

Taline yra 71 restoranas, kuris buvo priskirtas skirtingiems lygiams. Pažymėtina, kad vieną "Michelin" žvaigždutę pelnęs Matthiaso Dietherio restoranas "180°" šiame gide taip pat įtrauktas į aukščiausią kategoriją (pasaulinio meistriškumo lygis).

Susidomėjote? Visą "Michelin" ir "White Guide Nordic" gido restoranų Taline sąrašą rasite čia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų