„Jau paruoštas šviežias maistas „Iki“ parduotuvėse tik populiarėja. Jo perkama ir dažniau, ir didesniais kiekiais – šiemet jo pardavėme apie 17 proc. kilogramų daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Akivaizdu, kad „Pagaminta IKI“ patiekalai gelbsti ir norinčius sutaupyti dienos pietums, ir tuos, kurie be ilgo triūso virtuvėje nori pasimėgauti skaniais, sočiais ir kokybiškais patiekalais, kurie pagaminti lyg namuose. Siekdami ne tik pateisinti, bet ir pranokti pirkėjų lūkesčius, nuolat pristatome sezono naujienas. Šį rudenį „Iki“ kulinarai įkvėpimo pasisėmė iš pasaulio skonių ir vienos geriausių virtuvių – Meksikos. Pasirūpinome, kad šie patiekalai džiugintų ne tik skoniu, bet ir kaina – kokybiškas maistas neprivalo kainuoti brangiai“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
Pasaulis myli Meksikos virtuvę už spalvų ir aromatų šventę lėkštėje. Lietuviai – ne išimtis, todėl jiems „Iki“ kulinarai paruošė net 7 staigmenas, kurios lietuvišką rudenį paįvairins naujais skoniais ir kulinariniais nuotykiais. Jos papildė pirkėjų jau pamėgtus meksikietiškus patiekalus – sotų jautienos troškinį „Chili con carne“ ir „panini“ sumuštinį su meksikietišku įdaru.
Ir su plėšyta kiauliena, ir su vištiena
Pažintį su naujaisiais patiekalais verta pradėti nuo to, kas garsina Meksiką visame pasaulyje – burito su jautiena. Sotieji suktinukai, pripildyti gardaus, maistingo įdaro nepaliks abejingų. Šį kartą „Iki“ siūlo paragauti buritų su sodraus skonio jautiena, virtais ryžiais, sūriu ir spalvingomis daržovėmis. Temperamento suteikia pikantiški prieskoniai. Pažadame: tradiciškai kalendromis bei pikantišku padažu pagardinto buritoskoniui ir aromatui neatsispirs niekas! Tik primename, kad pašildžius valgyti – visada skaniau.
Plėšyta kiauliena užkariauja vis daugiau širdžių ir skrandžių, todėl „Iki“ parduotuvėse atsiranda trys nauji, sotūs ir piniginei draugiški patiekalai su ja.
Plėšytos kiaulienos troškinys su ryžiais. Jei rimtai išalkote, nerasite nieko geresnio negu troškinys su plėšyta kiauliena bei gausia puokšte daržovių, ryžių ir aitriųjų paprikų. Mėgėjai pavalgyti ne tik skaniai, bet ir pažadinti skonio receptorius aštresnėmis natomis – nepraleiskite progos pasimėgauti šiuo pašėlusiai kvepiančiu patiekalu, gardintu meksikietišku padažu ir žaliųjų citrinų sultimis.
Salotos su plėšyta kiauliena BOWL. Meksikietiškoje virtuvėje dažnai pasitaikantis derinys – mėsa gausioje daržovių draugijoje. Tad ir „Iki“ egzotikos įkvėptose sezono naujienose pristato salotas, kuriose ryžiai ir minkšti plėšytos kiaulienos gabaliukai pagardinti įvairiomis daržovėmis: agurkais, pomidorais, kukurūzais, svogūnėliais ir gūžinėmis salotomis. Mėsa ir juodosios pupelės užtikrina, kad salotos yra itin sočios, tačiau nesunkios – gaivumo suteikia žaliosios citrinos.
Trikampis sumuštinis su plėšyta kiauliena. Sotus, kupinas skonio ir tekstūrų sumuštinis idealiai tiks priešpiečiams, iškyloms ar tiesiog skubant. Čiupkite meksikietiškos virtuvės tradicijų įkvėptą labai gardų užkandį su aromatinga plėšyta kiauliena, traškiomis salotomis, daržovėmis bei čederio sūriu, ir rudeninė nuotaika kaipmat nušvis vasariškomis spalvomis ir gaivumu! Skanaus!
O gal esate vištienos gerbėjai? Kuriant naujus patiekalus, „Iki“ kulinarai pagalvojo ir apie jus.
Fachita su ryžiais. Sočiai ir skaniai papietausite pasirinkę aromatingąją fachitą su minkšta vištiena ir ryžiais, pagardintais pomidorų padažu, kalendromis bei sultingomis daržovėmis. Prieskoniai papildo patiekalą sodresnėmis natomis, o žaliųjų citrinų sultys – rūgštele ir maloniu gaivumu. Pašildykite ir skanaukite. Šis troškinys suteiks jaukumo net ilgiausiam rudens vakarui.
Enčilados su vištiena. Itin gardūs meksikietiško stiliaus suktinukai „Iki“ virtuvėje buvo sukurti tam, kad praskaidrintų rudenį vasariškomis spalvomis ir aštresniais skoniais. Kepta vištiena, daržovėmis bei žalumynais įdarytos enčilados, pagardintos sūriu ir salsos padažu, yra kaip tik tai, ko reikia norint pasisotinti gardžiu maistu ir sušildyti sielą maloniais pojūčiais, kai lauke jau vėsta. Rekomenduojame skanauti pašildytas.
Kesadilijos su vištiena. Šį sezoną tikrai neišsiversime be populiariųjų kesadilijų. Visame pasaulyje pamėgtas patiekalas pristatytas ir naujame „Iki“ meniu tam, kad pirkėjai bet kada užsinorėję galėtų užkąsti aromatingų tortilijų pyragėlių, įdarytų kepta vištiena, daržovėmis bei sūriu. Traškūs kukurūzai, kalendros ir gaivios paprikos. Viskas pagardinta salsos padažu – tikras malonumas kiekviename kąsnyje! Pašildyta skaniau.
7 rudens sezono naujienos papildys itin platų „Iki“ kulinarijos skyriaus asortimentą, tad pietus, vakarienę ar užkandį galės išsirinkti kiekvienas. Be to, G. Kitovė atskleidžia, kad šį rudenį „Iki“ kulinarai žada nustebinti ir vėliau – pristatys naujų ir kitų pasaulio virtuvių įkvėptų patiekalų.
Svarbu ir tai, kad daug dėmesio kuriant bei ruošiant „Iki“ patiekalus skiriama ne tik kokybei, kainai, bet ir gyvūnų gerovei: kulinarijos patiekaluose nenaudojami narvuose laikomų vištų kiaušiniai, taip pat gaminama tik iš vištienos, augintos be antibiotikų. O centralizuota gamyba leidžia išlaikyti vienodai aukštus standartus visose „Iki“ parduotuvėse.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.