Salvatore su Žemyna ir Giedriumi kalbėjo apie tai, kas nugula ant lietuvių Velykų stalo. Pastaraisiais metais ant šventinio lietuvių stalo atsiranda vis daugiau netradicinių patiekalų, tačiau Žemyna ir Giedrius tikins liekantys ištikimi savo šaknims.
Šventės neapsieina be virto liežuvio, kurį tiesiog dievina vaikai, kepto zuikio, baltos ir burokėlių mišrainės, paragauja ir šaltienos – tikrų lietuviškų patiekalų.
O šventinio stalo pažiba tampa šokoladinis Velykų keksas su vyšniomis, kurį pagaminti itin lengva, bet jis tikrai taps šventinio stalo pažiba.
Šokoladinis Velykų keksas su vyšniomis
Reikės: 2 vnt. kiaušinių; 150 g miltų; 100 g cukraus pudros; 100 g sviesto; 200 g „Philadelphia Milka“ kreminio sūrio; 50 ml pieno; 2 a. š. kepimo miltelių; 200 g vyšnių.
Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukraus pudrą. Gerai išmaišome ir dedame kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą. Pamaišome. Įdedame šokolado skonio kreminį sūrį ir dar kartą gerai išmaišome, pilame pieną.
Beriame persijotus miltus, kepimo miltelius. Į šokoladinę masę beriame vyšnias, lengvai išmaišome. Pilame į sviestu pateptą kepimo formą ir kepame 175 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Papuošiame pašildytu šokolado skonio kreminiu sūriu ir mėgstamais saldainiais. Skanaus!