• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gardūs patiekalai pagal šefą Dainių Špakauską: liksite sužavėti

Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Garsus virtuvės meistras Dainius Špakauskas TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ dalinasi dviem gardžiais receptais: jaučio žandai su šakninių daržovių garnyru ir mėsainis . Naujų skonių mėgėjai liks sužavėti! Kviečiame išbandyti.

Garsus virtuvės meistras Dainius Špakauskas TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ dalinasi dviem gardžiais receptais: jaučio žandai su šakninių daržovių garnyru ir mėsainis . Naujų skonių mėgėjai liks sužavėti! Kviečiame išbandyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaučio žandai su šakninių daržovių garnyru

Jaučio žandams reikės:

  • 2 kg išvalytų jaučio žandų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 2–3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Ryšulėlis čiobrelių
  • 2 citrinžolės stiebeliai
  • 1 česnako galva
  • Keletas lauro lapų
  • 1 poras
  • 2 morkos
  • 3 svogūnai
  • ½ butelio raudono vyno
  • ½ st. cukraus
  • 4 v. š. druskos
  • 1 v. š. pipirų

Bulvių košei reikės:

REKLAMA
  • 1 kg bulvių
  • 300 g sūdyto sviesto
  • 100 ml šilto pieno
  • 1 a. š. wasabi pastos

Garnyrui:

  • 2 spalvoti burokėliai
  • ½ poro
  • 1 pastarnokas
  • 1 ropė
  • 200 ml česnakinio arba alyvuogių aliejaus
  • 5 skiltelės česnako
  • 2 saujos kopūsto lapų
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Jaučio žandus išvalome, pabarstome druska ir pipirais, apkepiname įkaitintame ketaus puode su aliejumi.
  2. Dedame čiobrelius, citrinžolę, per pusę perpjautą česnaką su lukštais, lauro lapus, supjaustytą porą, stambiai pjaustytas morkas ir svogūnus.
  3. Užpilame vynu, beriame cukrų, druską ir pipirus. Įpilame tiek vandens, kad apsemtų žandus.
  4. Kepame 200°C orkaitėje apie 3,5 val.
  5. Nuskustas bulves išverdame, nukošiame, dedame kambario temperatūros sviestą, supilame pieną, wasabi pastą ir sutriname.
  6. Šaknines daržoves bei porą supjaustome stambiai, užpilame česnakiniu aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
  7. Kepame 200°C orkaitėje 30 min.
  8. Kopūsto lapus blanširuojame 3 min.
  9. Padažui likusį sultinį sutriname ir paverdame, kol sutirštės, paskaniname rozmarinu.

Mėsainis

REKLAMA
REKLAMA

Mėsainiui reikės:

  • 1 sviestinė bandelė
  • 190 g brandintos jautienos
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 1 v. š. aliejaus
  • Čederio sūris
  • 2 salotos lapai
  • 2 griežinėliai pomidoro

Padažui reikės:

  • 2 v. š. majonezo
  • 1 v. š. BBQ padažo
  • ½ česnako skiltelės

Gaminimo eiga:

  1. Iš mėsos formuojame paplotėlį, pabarstome druska ir pipirais, apkepame aliejuje.
  2. Apverčiame, dedame čederio sūrio gabalėlį ir kepame, kol sūris išsilydys.
  3. Padažui trintą česnaką sumaišome su majonezu ir BBQ padažu.
  4. Bandelę patepame padažu, dedame salotos lapus, pomidorą ir mėsos paplotėlį.
  5. Patiekiame su gruzdintomis bulvytėmis.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų