REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keleto gudrybių ir kibinai nepastebimai dings nuo jūsų stalo. Įdarui naudokite gryną mėsą, ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti su maisto smulkintuvu. Beje, tą patį padarykite su svogūnais, taip išvengsite ašarų pakalnės“, – pataria tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

„Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keleto gudrybių ir kibinai nepastebimai dings nuo jūsų stalo. Įdarui naudokite gryną mėsą, ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti su maisto smulkintuvu. Beje, tą patį padarykite su svogūnais, taip išvengsite ašarų pakalnės“, – pataria tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

Tešlai: 500 g miltų; 200 g šalto sviesto; 3 kiaušinių; 100 g grietinės; žiupsnelio druskos;

Įdarui: 600 g vištienos kumpelių; 2 didelių svogūnų; 2 v.š. grietinės; žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių; druskos, maltų juodųjų pipirų;

Aptepimui: 1 kiaušinio; 2 v.š. vandens; juodgrūdės ir sezamo sėklų;

Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve ~ 1 val.

REKLAMA

Įdarui: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais. Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite viršų.

Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų