Kad būtų užtikrintas, jog savo ruošiamai lazanijai panaudos tik pačius kokybiškiausius produktus, virtuvės šefas nusprendė apsilankyti pas savo draugus, Edmundą ir Aistę „Laimingų daržovių“ ūkyje.
Pasivaikščiojęs poros ūkyje ir susipažinęs su čia randamomis daržovėmis, Gian Luca nusprendė pagaminti tobulą lazaniją be mėsos.
Daržovių lazanija
Sotiems ir gardiems pietums be mėsos – daržovių lazanija. Labai nesudėtinga paruošti, o sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo.
Jums reikės:
1 baklažano (didelio); 1 cukinijos (didelės); 6 lazanijos lakštų; 2 šakelių pomidorų; 1 pundelio smidrų; 2 skiltelių česnako; 1 žiupsnelio muskato; pagal poreikį žirnių; pagal poreikį cukinijų žiedų; pagal poreikį sūrio (tarkuoto); pagal poreikį parmezano sūrio; pagal poreikį mocarela sūrio; pagal poreikį ančiuvių; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 litrų pieno; 200 gramų sviesto; 200 gramų kvietinių miltų
Plonais griežinėliais supjaustome baklažaną ir cukiniją. Iš abiejų pusių apkepiname ant grilio.
Įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame skiltelę česnako. Įkaitus dedame ančiuvius, jiems apkepus beriame supjaustytus pomidorus bei alyvuoges. Į keptuve dedame žirnių ankštis bei supjaustytus smidrus. Nepagailime druskos ir pipirų.
Daržoves atidedame į šalį ir paruošiame bešamelio padažą. Išlydome sviestą, beriame miltus ir viską išmaišome. Įpilame 2 litrus pieno ir gerai išmaišome šluotele. Pabaigoje įtarkuojame muskato riešuto bei įberiame druskos ir pipirų.
Sluoksniuojame lazaniją – pilame bešamelio padažą, dedame baklažanus ir cukinijas. Ant jų – paruoštą pomidorų ir daržovių padažą. Pabarstome mocarela, tarkuotu sūriu ir parmezanu. Dedame lazanijos lakštus. Toliau sluoksniuojame, o ant viršaus uždedame cukinijų žiedų. Šauname lazaniją į įkaitintą iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 35 minutes.