Kiekvieną sekmadienį žinomas vyras lankosi vis kitame Lietuvos ūkyje, kuriame ir pats patiria naujų kartų. Neseniai jis lankėsi Raseinių žuvininkystės ūkyje, kuriame tvenkiniai apima net 1000 hektarų!
Minėtame ūkyje įsikūręs ir restoranas „Karpynė“, kurio pavadinimas kilo nuo žuvies karpio. Sunku patikėti, tačiau vien per 2019 m. čia buvo suvalgyta daugiau nei 20 tonų būtent šios žuvies! Įdomu tai, kad restorano šeimininkė jam ne tik vadovauja, bet prieš 8 metus čia netgi iškėlė savo vestuves…
Tiesa, pagauti karpį – ne taip paprasta. Kaip pasakos Kristina, ši žuvis yra ganėtinai gudri, todėl Gian Lucai prireikė kelių pamokų, o galiausiai – net ir pagalbos iš filmavimo komandos.
Vis dėlto didžiausi netikėtumai laukė tada, kai Gian Luca kartu su „Karpynės“ virtuvės šefu Kęstučiu imėsi gaminti patiekalus su karpiu. Laidos vedėjas ruošė ypatingą itališką patiekalą, kuriame persipynė ir mėsos, ir žuvies skoniai. Netikėtam patiekalui jis naudojo lašinius, Parmos kumpį, krapus, česnakus, rozmariną, čiobrelį bei pagrindinį akcentą – karpį.
Karpio porketa
Nesudėtingas ir labai skanus būdas paruošti karpį. Puiki idėja pietums – sotu ir gardu.
Jums reikės:
1 kilogramo karpio (išvalyto); 70 gramų vytinto kumpio (plonai pjaustyto); 50 gramų lašinukų; 1 skiltelė česnako; 1 šakelė rozmarino; pagal poreikį; alyvuogių aliejaus; pagal skonį; čiobrelių; pagal skonį krapų
Lašinius supjaustyti kubeliais, suberti į dubenį.
Čiobrelius, krapus, rozmarino šakelę ir česnako skiltelę susmulkinti, suberti į dubenį su lašinukais ir išmaišyti.
Ant karpio filė dėti paruošto lašinukų mišinį. Uždengti kumpio griežinėliais.
Kepti grilyje arba įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.