Česnakas yra vienas iš virtuvėje dažniausiai naudojamų pagardų, todėl neretai pasitaiko, kad jį supjausčius kvapas įsigeria giliai į pirštus. Prieš instrukciją apie tai, kaip lengvai nulupti česnaką, štai patarimas, kaip atsikratyti nemalonaus jo kvapo.
Tai labai paprasta – jums tereikės tik kokosų aliejaus. Supjaustę česnaką rankas išsitrinkite kokosų aliejumi. Nuskalaukite drungnu vandeniu ir džiaukitės – ant rankų česnako kvapo turėtų būti nebelikę!
Greitasis maisto gaminimas
Kartais tam tikram patiekalui prireikia nemažai česnako, lupti kiekvieną skiltelę atskirai užtrunka labai daug laiko. Laimei, yra greitas būdas atlikti šį darbą – taip neseniai „Netflix“ seriale „Nadiai laikas valgyti“ šefė Nadia pasakojo, kaip skaniausius patiekalus paruošti per mažiausiai laiko. Ji taip pat pasidalino naudingais patarimais, kaip greitai nulupti česnaką, rašoma tips–and–tricks.co
Karštas vanduo
Viskas, ko jums reikės Nadios triukui – tai dubuo ir karštas vanduo. Česnako skilteles sudėkite į dubenį ir jas užpilkite karštu vandeniu. Palikite maždaug minutei, o tada česnaką nulupsite be jokio vargo. Tik atsargiai, kad nenusidegintumėte, kai česnako skilteles reikės traukti iš karšto vandens.
Peilis
Virtuvės šefai turi dar vieną paslaptį, kaip greitai nulupti česnaką. Česnako skiltelę jie pasideda ant pjaustymo lentos ir tuomet peilio šonu jį prispaudžia ir sutraiško. Tuomet pasigirsta trakštelėjimas, ir česnaką nulupti yra labai lengva.