• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvės yra daugelio namuose visada randamas maisto produktas, puikiai derantis prie įvairių patiekalų. Jos universalios – tinkamos virti, kepti, trinti ar skrudinti – ir, tinkamai laikomos, gali išsilaikyti šviežios net kelis mėnesius.

Bulvės yra daugelio namuose visada randamas maisto produktas, puikiai derantis prie įvairių patiekalų. Jos universalios – tinkamos virti, kepti, trinti ar skrudinti – ir, tinkamai laikomos, gali išsilaikyti šviežios net kelis mėnesius.

REKLAMA

Tai padeda ne tik taupyti pinigus, bet ir rečiau lankytis parduotuvėje. Visgi, norint, kad bulvės ilgiau išliktų šviežios ir nepradėtų dygti, prieš sandėliavimą būtina atlikti vieną svarbų veiksmą – išimti jas iš plastikinio maišelio, rašoma express.co.uk.

Daugelis iš prekybos centrų pirkdami bulves, deda jas į plastikinius maišelius. Nors taip pirkėjai gali įsigyti didesnį kiekį vienu metu, tai nėra tinkamas būdas ilgalaikiam laikymui.

REKLAMA
REKLAMA

Plastikiniuose maišeliuose susikaupia drėgmė, nes oro cirkuliacija yra ribota. Dėl to susidaro drėgna aplinka, skatinanti bulvių gedimą ir dygimą.

REKLAMA

Kodėl negalima laikyti bulvių plastikiniame maišelyje?

Grįžus namo, patariama bulves perkelti į popierinį, tinklinį arba medžiaginį maišelį. Tokios pakuotės leidžia orui cirkuliuoti, todėl padeda reguliuoti drėgmės kiekį ir prailgina bulvių šviežumą.

Pasak „Fine Dining Lovers“, „jei bulvės yra plastikiniame maišelyje, jų nereikėtų laikyti ten ilgai – tokioje aplinkoje jos gali greičiau sugesti. Geriausia jas perkelti į kitą pakuotę, kuri leidžia cirkuliuoti orui“.

REKLAMA
REKLAMA

Laikydami bulves orui pralaidžiame maišelyje ar krepšyje pasirūpinkite ir tinkama jų laikymo vieta. Ji turi būti vėsi, tamsi ir sausa – idealiai tinka sandėliukas ar spintelė, tačiau svarbu, kad bulvės būtų laikomos atokiau nuo svogūnų ir kitų vaisių, išskiriančių etileno dujas. Šios dujos skatina greitesnius gedimo procesus ir bulvės gali greitai prarasti savo kokybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bulvės pradeda dygti veikiamos šviesos ir šilumos. Todėl laikant jas vėsioje vietoje – žemesnėje nei 10 °C temperatūroje – galima efektyviai sulėtinti dygimo procesą.

„Nepalikite bulvių plastikiniame maišelyje. Geriausia jas laikyti tinkliniame ar popieriniame maišelyje, atokiau nuo kitų šviežių daržovių, ypač svogūnų.

REKLAMA

Bulvės turi būti laikomos tamsioje vietoje, nes šviesa skatina fotosintezę – tai reiškia, kad jos greitai pradės dygti“, – rašo „Tesco“.

Jei norite, kad bulvės kuo ilgiau išliktų šviežios, paprasčiausiai perdėkite jas į popierinį arba tinklinį maišą ir padėkite tamsioje vietoje – pavyzdžiui, spintelėje. Jei turite pakankamai vietos, tinka ir šaldytuvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų