Astrologė Vaiva Budraitytė teigia, kad apie kiaulpienių naudą ir begalinį gėrį yra jau ne kartą kalbėjusi.
„Tik primenu, kad prisikastumėte šaknų ir naudotumėte jas arbatai, kavai, o taip pat kaip sūdytas ar raugintas / marinuotas daržoves.
Paimkite naminio obuolių ar vynuogių acto (jei turite serbentų ar žolelių acto, taip pat puikiai tiks, o jei patys nesigaminate, tai nusipirkite parduotuvėje kažkokios rūšies, svarbiausia, kad būtų kokybiškas).
Taigi, actą ir sojų padažą sumaišykite santykiu 1:1, užpilkite švarias šaknis ir palaikę kokias 3 dienas šiltai, padėkite į šaltesnę vietą ar tiesiog šaldytuvą“, – sako ji.
Neišpasakyta nauda
Savo patarimų feisbuko puslapyje „Vaivos patarimai“ moteris taip pat siūlo kiaulpienes naudoti kaip daržoves:
„Pernai mėginau dėti į rauginamus kopūstus ir burokėlius – pasiteisino! Šiais metais darysiu daugiau. Dedu pilną, nesmulkintą šaknį.
Primenu, kad kiaulpienės valo kepenis, reguliuoja tulžį, žarnyno veiklą, gražina odą, reguliuoja moteriškus reikalus, skaidrina akis ir gerina regėjimą, stiprina atmintį.“
Pridurdama, ji kaip visuomet linki visiems būti sveikiems ir sėkmingiems.