Garsi Lietuvos būrėja Vaiva Budraitytė savo asmeniniame „Facebook“ puslapyje „Vaivos patarimai“ neretai pasidalina ir įžvalgomis bei rekomendacijomis.
Šį kartą ji su žmonėmis pasidalino priminimu, kad reikėtų nepamiršti prisirinkti obuolių, kriaušių, slyvų bei kitų vaisių, kuriuos ji siūlo valgyti šviežius arba susidžiovinti šaltajam metų sezonui.
„Tai puikus visokių vitaminų ir mineralų šaltinis, o aš džiovintus lietuviškus vaisius labiausiai mėgstu dėl to, kad tai didelis ląstelienos šaltinis. Žiemą mėgstame pagulinėti, pasisėdinėti, fizinė veikla sumažėja iki minimumo, tai ląsteliena tampa didele pagalba žarnynui.
Neužmirškime, kad mūsų stiprų imunitetą ir puikią sveikatą 70 % lemia mūsų žarnyno veikla! Tai ne tik puiki peristaltika, bet ir rytinis atsisveikinimas su nereikalingu žarnų turiniu, ir besigaminantys laimės hormonai, kurie saugo nuo rudeninės / žiemos depresijos“, – sako ji.
Džiovinti vaisiai
Anot moters, namuose ji džiovintus obuolius, kriaušes ir slyvas mėgsta dar ir todėl, kad tokie džiovinti vaisiai gali būti puikus skanėstas be pridėtinio cukraus:
„Jie nėra purkšti nuo kandžių, kad pelės nesugraužtų, apdirbti, kad nepelytų ir t. t. Jei tingite žiaumoti sausus vaisius, galite užplikyti verdančiu vandeniu – bus kaip greitas džiovintų vaisių kompotas. Įsidėkite medaus, stevijos ar ksilito, tik šiukštu ne cukraus!“
Vaiva tikina, kad džiovintus vaisius geriausiai yra laikyti stiklainiuose, nes juos labai puola visokie kenkėjai, kadangi produktas yra visiškai natūralus.
„Džiovintiems vaisiams nereikia šaldytuvo ar kokių ypatingų laikymo sąlygų, tiesiog laikykite virtuvės spintelėje ar sandėliuke.
Tokia produkcija džiugins apie 2 metus, aišku, jei užteks valios tiek laiko jos nesugraužti. Visiems stipraus imuniteto, puikios sveikatos ir šiltos bei sočios žiemos!“ – linki astrologė.