Avokadai yra skanūs, kai prinokę, tačiau kartais sunku rasti tobulai prinokusį avokadą parduotuvėje. Prinokęs avokadas turėtų švelniai susispausti delne ir būti tamsios spalvos. Šie du ženklai rodo, kad vaisius tinkamas valgymui.
Bet jei jums atsibodo laukti tos tobulos akimirkos – yra būdas sunokinti avokadą tik per dvi minutes.
Kaip subrandinti avokadą mikrobangų krosnelėje
Avokadą perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką. Abi puses uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę dviem minutėms. Paruoštus vaisius palaikykite po šaltu vandeniu, kad jie neperkaistų, rašo mirror.co.uk.
Kaip prinokti avokadą orkaitėje
Avokado šildymas orkaitėje padeda išsiskirti etileno dujoms, kurios gaminasi natūraliai, ir greitina vaisių brendimą. Įkaitinkite orkaitę iki 93°C ir suvyniokite avokadą į foliją, įdėkite į negilų orkaitei tinkamą indą. Įdėkite vaisius į orkaitę 10 minučių, kol jie suminkštės, o, jei reikia, pakartokite dar 10 minučių. Paruošę, padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, ir jis yra paruoštas valgyti.