avokadas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „avokadas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „avokadas“.
Atskleidė paprastą būdą, kaip greičiau sunokinti avokadus: veikia 100 proc.
Po šios greitos gudrybės avokadų skonis bus tobulas. Avokadas yra vaisius, kurį galima naudoti daugeliui receptų. Toks produktas taps nepakeičiamu jūsų patiekalų pagalbininku.
Žinoma, kad avokadai, kaip ir bananai, prinoksta po derliaus nuėmimo, todėl kartais parduotuvėje galima nusipirkti ne visai prinokusių vaisių, o tai sukelia papildomų problemų.
Pilvo riebalų atsikratykite greičiau: štai, kas padės
Sulaukus 40 metų, sulėtėja visi organizmo biologiniai procesai. Medžiagų apykaita tampa lėtesnė, todėl atsikratyti nepageidaujamų kilogramų tampa sunkiau. Vis dėlto, tikrai neverta nusiminti, nes į savo mitybos racioną galima įtraukti maisto produktus, kurie gali paspartinti riebalų deginimą.
Jei norite turėti liekną figūrą, į savo mitybos racioną įtraukite 5 žemiau išvardintus maisto produktus.
Uogos
Tai – natūralios kilmės produktas, pasižymintis skonių ir aromatų įvairove.
Atskleidė, kaip parduotuvėje išsirinkti geriausią avokadą: to kiti nežino
Smarkiai pastaraisiais metais išpopuliarėję avokadai dažnam tapę vaisiu, be kurio jie neįsivaizduoja savo meniu. Visgi, tobulam patiekalui su avokadais be galo svarbu tobulas šio vaisiaus sunokimas. Laimei, yra keletas net ir šefų naudojamų naudingų triukų, kaip pagreitinti ar sulėtinti avokadų nokimą namuose.
„Besiplečiant avokadų rūšių pasiūlai, vis daugiau žmonių atranda ir jų naudą. Per pastaruosius 3 metus jų pardavimai yra išaugę beveik trečdaliu.
Šį produktą vadina aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Avokadai – itin naudingas produktas, kurį verta įtraukti į savo mitybą, nes jis ne tik suteikia sotumo jausmą iki penkių valandų, bet ir turi daugybę vitaminų bei padeda palaikyti sveiką kraujospūdį.
Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras socialiniuose tinkluose pasidalino maitinimo organizavimo specialistės Giedrės Pivnickienės informacija apie avokadų teikiamą naudą.
Pakeiskite majonezą šiuo mišiniu: rezultatas nustebins
Kai kuriuose patiekaluose, tokiuose kaip baltoji mišrainė, silkė pataluose ar kalėdinis virtas liežuvis, regis, majonezas yra nepakeičiamas.
Tą rodo ir prekybininkų skaičiai – artėjant Kalėdoms majonezo pardavimai kaip strėlė šauna į viršų, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Visgi, kasmet vis daugiau žmonių ieško ir sveikatai palankesnių alternatyvų majonezui – jų galima ir nusipirkti, ir visai nebrangiai pasigaminti namuose patiems.
Iš parduotuvės parsinešėte kietą avokadą? Štai, kas jį suminkštins
Vieną dieną man skubiai prireikė prinokusio avokado. Turėjau puikų pusryčių planą! Deja, teko nusivilti, nes parduotuvėje nusipirktas avokadas buvo kietas kaip uola. Skamba pažįstamai?
Nesijaudinkite, turiu keletą puikių patarimų, kaip avokadą paversti minkštu ir sultingu vos per 30 sekundžių! Taigi, ką reikia daryti?
Kaip per pusę minutės suminkštinti avokadą?
Pirmiausia pakalbėkime apie tai, kodėl avokadą taip svarbu įtraukti į savo mitybos racioną.
Šiukštu to nedarykite avokadams: galite apsinuodyti
Kadangi maisto kainos sparčiai kyla, daugelis ieško būdų, kaip sutaupyti perkant maistą ir, ne paslaptis, daugelis ieško būdų, kaip jį ilgiau išlaikyti šviežią.
Tačiau ekspertai pasmerkė vieną konkrečią gudrybę, kuri, kaip teigiama, padeda ilgiau išlaikyti avokadus šviežius. Pasirodo, kad dėl juose besikaupiančių bakterijų gali pasireikšti viduriavimas.
Šie greiti sumuštiniai sužavės visus: tiks ir pietums, ir vakarienei
„Pusryčiams pasigaminau gardžias salotas su avokadu. Beje, jos puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei. Salotomis galima įdaryti avokadą, krepšelius, užsidėti ant duonos riekelės ar skrebučio“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 1–2 avokadų, 2–3 kiaušinių (kietai virtų), 1–2 agurkų, prieskoninių žolelių, natūralaus jogurto, pipirų ir druskos.
Avokadą, kiaušinius ir agurkus smulkiai supjausčiau, pagardinau prieskoniais ir jogurtu.
Majonezą pakeiskite šiais produktais: bus daug skaniau
Neretai valgydami kiaušinius mėgstame juos pagardinti įvairiausiais pagardais – druska, majonezu, sviestu ir panašiai. Dažnai majonezu gardiname ne tik kiaušinus, tačiau ir naudojame jį maišydami mišraines. Tačiau, ką daryti, jeigu namuose neliko majonezo?
Dalinamės net trimis būdais, kuo galite pakeisti majonezą, jeigu šio nebeliko šaldytuve arba norisi rinktis sveikesnę, mažiau kaloringą, panašios tekstūros alternatyvą.
Pasakė, ar galima valgyti parudavusius avokadus: tą žino ne visi
Avokadas – pastaruoju metu ypač vartotojų pamėgtas, maistingas ir dažnai neatsiejamas patiekaluose vaisius. Prieš perkant avokadus atkreipkite dėmesį, ar vaisius yra būdingas savo išvaizdai, ar yra nepažeistas, ar nėra atsiradę gedimo požymių.
Pasitaiko atvejų, kuomet avokado išorinė dalis yra būdinga savo išvaizdai, tačiau jį perpjovus pusiau, pasimato rudi taškeliai ar linijos.
REKLAMA
REKLAMA
Pilvo riebalai degs savaime: ragina valgyti šį produktą
Visceraliniai riebalai slypi giliai pilvo ertmėje, kur yra kai kurie gyvybiškai svarbūs organai. Dėl šios priežasties šie riebalai yra uždelsto veikimo bomba, didinanti rimtų komplikacijų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių ligos, riziką. Laimei, populiarus pusryčių maistas gali padėti juos naikinti.
Nesvarbu, ar susmulkinsite avokadą ir iš jo pasigaminsite gardų padažą, ar dėsite į maistingas salotas, avokadai padeda tirpdyti visceralinius riebalus, rašo express.co.uk.
Turbo greita Audronės mišrainė: tiks prie kitų patiekalų ir su duonos riekele
„Avokadai pastaruoju metu mano virtuvėje karaliauja dažnai ir dažniausiai jį naudoju salotoms. Dabar skubu pasidalinti tuno ir avokado salotų receptu, kurios išties pagaminamos labai greitai. Beje, šias salotas pagardinau raudonaisiais serbentais, kurie labai tiko ir salotoms suteikė cinkelį. Jei neturite raudonų serbentų, tuomet puikiai tiks granatų sėklos ar spanguolės“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Avokadą išlaikysite daug ilgiau: štai, ką reikia padaryti
Galima drąsiai teigti, kad mes visi labai mėgstame avokadus. Nesvarbu, ar tepame jį ant skrudintos duonos su keptu kiaušiniu, ar dedame į salotas, jis puikiai papildo įvairius patiekalus.
Vienintelis šio kreminio vaisiaus trūkumas (taip, tai vaisius!) yra tai, kad jis labai greitai genda. Nėra nieko labiau nuviliančio, kaip perpjauti avokadą ir pamatyti jo parudavusį vidų, ypač atsižvelgiant į jų didelę kainą.
Turbo greita mišrainė: tiks prie kitų patiekalų ir su duonos riekele
„Šios salotos puikiai tiks su skrebučiu arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės. Salotos pagaminamos labai greitai, vos iš kelių ingredientų, todėl dažniai jos keliauja ant mano pusryčių stalo. Manau, kad daugelis žinote avokado ir kiaušinių salotų receptą, anokia čia ir naujiena, bet aš dar parekomenduočiau įdėti šviežio agurko ar ridikėlių, kurios salotoms suteikia gaivumo. Išeina super salotos“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Atskleidė, kaip išsirinkti tobulą avokadą parduotuvėje: kiti to nežino
Pastaraisiais metais gvakamolės padažas tapo visuotinės gastronomijos užkandžių karaliumi. Dėl švelnios tekstūros bei unikalaus skonio jis puikiai tinka bet kokia proga skanauti ir įvairiems patiekalams gardinti. Minint Tarptautinę gvakamolės dieną, avokado mėgėjai kviečiami drąsiai mėgautis vienu garsiausių meksikietiškų padažų.
Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr.
Šį produktą vadina aukso gysla organizmui: ragina rinktis rytais
Didelis blogojo cholesterolio kiekis gali būti pavojingas. Jeigu ši medžiaga pradeda kauptis kraujagyslėse, padidėja širdies ligų ir insulto rizika. Tačiau vis daugiau mokslinių tyrimų rodo, kad jį gali sumažinti mitybos pokyčiai, pavyzdžiui, avokadų valgymas.
Avokadai gerai žinomi dėl didelio riebalų kiekio. Tačiau šis maisto produktas yra naudingas sveikatai.
Juose esantys riebalai, vadinami mononesočiaisiais riebalais, yra naudingi sveikatai.
Norite sumažinti aukštą cholesterolio kiekį? Valgykite šį produktą
Didelis cholesterolio kiekis yra svarbi sveikatos problemų – nuo širdies ligų iki insulto – priežastis. Tiksliau sakant, „blogasis” cholesterolis, dar vadinamas MTL, gali kauptis arterijose ir taip padidinti šią riziką. Gera žinia ta, kad galite daug ką padaryti, siekdami sumažinti cholesterolio kiekį: vienas iš būdų yra sveika mityba.
Pastaraisiais metais avokadai išpopuliarėjo – ar dėtumėte juos į gvakamolę, ar supjaustytumėte salotoms.
Atrado skaniausią vasaros mišrainę: pigu, o skonis – 10 balų
„Šios salotos puikiai tiks su skrebučiu arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės. Salotos pagaminamos labai greitai, vos iš kelių ingredientų, todėl dažniai jos keliauja ant mano pusryčių stalo. Manau, kad daugelis žinote avokado ir kiaušinių salotų receptą, anokia čia ir naujiena, bet aš dar parekomenduočiau įdėti šviežio agurko ar ridikėlių, kurios salotoms suteikia gaivumo. Išeina super salotos“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Išdavė, kaip parduotuvėje išsirinkti geriausią avokadą: žinoti verta
Nors avokado skonis primena daržovę, o forma panaši į kriaušės, jis laikomas net ne kaulavaisiu, o vienasėkle uoga. Prieš porą dešimtmečių Lietuvoje buvęs retenybe, dabar avokadas užkariavo ne tik gurmanų virtuves: dažnai pusryčiams jo puselė valgoma su skrudintos duonos rieke ir kiaušiniu arba dedama į glotnutį, o vakarienei nugula į salotų lėkštę. Ir tai puiku – pavasarį ne tik norisi, bet ir reikia valgyti daugiau augalinio maisto.
Pamirškite pirktinį majonezą: šis naminis mišinys idealiai tiks ant kiaušinių
Nors populiaru Benedikto kiaušinius valgyti su olandišku padažu, o prie virtų su lukštu pusryčiams skanauti avokadą ir paskrudintą duonos riekelę, daug kam kiaušinis be majonezo – tarsi šaltibarščiai be bulvių. O ir per Velykas retas apsieis be baltos mišrainės ar virto liežuvio su majonezu.
Štai, kaip reikia greičiau sunokinti avokadą: prireiks 2 dalykų
Avokado mėgėjams tikrai yra pažįstamas jausmas, kai parduotuvėje niekaip nepavyksta rasti minkšto avokado, tad tenka griebti per kietus, o vėliau ilgai laukti, kol jie sunoks. Bet ar žinojote, kad avokado nokimo procesą galima labai paprastai pagreitinti?
Šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus pamiklinti galvas kvietė intelektualusis žaidimas „galvOK“, o jame į kovą stojo žinomi aktoriai Giedrė Mockeliūnaitė ir Martynas Nedzinskas.
Šį vaisių laiko aukso gysla organizmui: ragina valgyti dažniau
JAV atliktas tyrimas parodė, kad vienas avokadas per savaitę gali padėti sumažinti koronarinės širdies ligos riziką 21%, lyginant su žmonėmis, kurie nevalgo šio vaisiaus, o kas savaitę suvartojant du ar daugiau avokadų, širdies ligų riziką gali sumažėti penktadaliu.
Pakeitus pusę kasdienės margarino, sviesto, kiaušinių, jogurto, sūrio ar perdirbtos mėsos porcijos lygiaverčiu avokadų kiekiu, širdies ligų rizika gali sumažėti 16–22 %, skelbia mirror.co.uk.
Atskleidė, kaip parduotuvėje rasti tobulą avokadą: tą žino ne visi
Per pastaruosius keletą metų avokadai smarkiai išpopuliarėjo. Ir ne tik dėl to, kad yra skanūs ir tinka su įvairiausiais patiekalais, bet ir dėl maistingų bei vertingų medžiagų gausos. Avokaduose yra gerųjų riebalų ir kitų organizmui naudingų medžiagų, tokių kaip kalio bei magnio.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad avokadai – pirkėjų mėgstami, ypač šylant orui, kai žmonės stengiasi valgyti daugiau šviežio ir gaivaus maisto.
Moteris supainiojo wasabi su avokadu ir pateko į ligoninę dėl „sudaužytos širdies sindromo“
Moteris iš Izraelio tapo pirmuoju žmogumi, kuriam dėl maisto pasireiškė „sudaužytos širdies sindromas“, kai ji supainiojo didelę wasabi dozę su normalaus dydžio nekenksmingo avokado porcija.
Šeštą dešimtį įkopusi moteris atvyko į greitosios pagalbos skyrių su krūtinės skausmais po dalyvavimo vestuvėse, gydytojai pranešė „BMJ Case Reports 2019“. Vakarėlio metu ji pamatė, jos manymu, avokado padažą ant stalo ir jo šiek tiek suvalgė.
Parodė triuką, kaip išsirinkti tobulą avokadą parduotuvėje: veikia 100 proc.
Labai nemalonu, kai namuose perpjovus ką tik iš parduotuvės parsineštą avokadą, pamatote rudas dėmes ir suprantate, kad valgyti jis nebetinkamas.
Vieną moteris išdavė patarimą, kaip kiekvieną kartą išsirinkti tobulą avokadą.
„TikTok“ vartotoja „MommyLifeSquad“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame išduoda, kad nuėmus avokado „kotelį“ galima pasakyti ar vaisius yra sunokęs.
„Išimkite kotelį. Jeigu toje vietoje pabalę – vaisius supuvęs. Jeigu rudas – jis greit supus“, – aiškino ji.
Mama sugalvojo, kaip greičiau sunokinti avokadą: gudrybė veikia 100 proc.
Kai labai nori sveikuoliško sumuštinio, nėra nieko labiau erzinančio už nesunokusius avokadus. Tačiau turiu džiugią žinią: ne viskas yra prarasta. Siūlome puikų būdą akimirksniu sunokinti avokadą ir pasimėgauti savo pusryčiais.
Viskas ko reikės greitam avokado nokinimui, tai gruzdintuvo (arba orkaitės) ir folijos. Daugelį metų žmonės avokadus nokindavo žemoje orkaitėje, tačiau viena moteris pasiūlė naują idėją.
Atskleidė 1 gudrybę, kaip greičiau sunokinti avokadus: veikia 100 proc.
Daugiausiai riebalų turintis vaisius – avokadas – pasižymi ne tik išskirtiniu, švelniu, tačiau ir labai universaliu skoniu.
Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad avokadas tinka ne tik gvakamolei ar pamėgtam avokado skrebučiui gaminti. Šis vaisius – puikus ingredientas ir desertų gamyboje. Ar žinojote, kad avokadas puikiai dera su šokoladu, riešutų sviestu, o iš jo netgi gaminami ledai.
Kurpienė atskleidė, kam vertėtų vengti avokado: įsidėmėkite
Avokadas – vertingas vaisius, praturtinantis organizmą naudingomis medžiagomis. Ar žinote, kaip išsirinkti gerą avokadą, kaip jį greitai sunokinti? Dietistė Vaida Kurpienė pataria, ir kaip jį skaniai paruošti, su kokius maistu jis geriausiai dera, o kam derėtų avokado vengti.
Avokadas išsiskiria folio rūgšties kiekiu, turi 20 proc. organizmui reikalingos paros normos. Be to, kad turi vitaminų C, B5, B6, E, avokadas padeda pasisavinti A, D, E ir K vitaminus.
Paaiškino, kokia gudrybė gali pagreitinti avokado nokimą
Kino ir teatro aktorius Marius Repšys kartu su humoristu Mantu Katleriu varžėsi intelektualiajame TV3 žaidime „galvOK“. Linksmų plaučių vyrai pasirinko klausimą apie avokadus, o klausimas skambėjo taip: kokia gudrybė gali pagreitinti avokado nokimą?
Žaidimo dalyviai galėjo rinktis iš šių atsakymo variantų:
A. Padėti ant radiatoriaus
B. Įdėti į popierinį maišelį kartu su bananu
C. Laikyti tamsoje suvyniojus į laikraštį
Išgirdęs galimus atsakymo variantus M. Katleris juokavo, kad pe...
Mama atrado triuką, kaip greitai sunokinti avokadą: sužavėjo tūkstančius
Vienos mamos sugalvotas būdas per 10 minučių sunokinti avokadus žaibiškai išplito internete – jos mintis žmonėms labai patiko.
Visi avokadų mėgėjai žino, kad nelengva pasakyti, kada avokadai jau yra pakankamai sunokę, ir kad nuo sunokusio iki supuvusio avokado kartais pereinama žaibo greičiu. Tačiau viena mama atrado būdą avokadą sunokinti rekordiniu greičiu – tam reikės karšto oro gruzdintuvės.
Mama pasidalijo genialiu triuku: avokadą sunokinsite per 10 minučių
Avokadai – daugelio mėgstamas ir dažnai patiekaluose naudojamas produktas. Tačiau kartais jie būna per kieti, todėl užklumpa tikras galvos skausmas, kaip juos greičiau sunokinti?
Viena mama dalijasi triuku, kuris avokadą sunokinti padeda per 10 minučių.
„Šiandien gaminau gvakamolę ir neradau pakankamai prinokusio avokado, kurį galėčiau lengvai sutrinti. Todėl išbandžiau šią gudrybę ir dabar dalinuosi ja su kitais. Tai tikrai veikia“, – sako ji.
Šis vaisius užkariavo lietuvių širdis: jame slypi neišmatuojama nauda
Avokadai vienareikšmiškai užkariavo lietuvių širdis. Švelnus skonis, maloni konsistencija ir daugybė jo panaudojimo būdų lėmė, kad parduotuvių lentynose visuomet rasite šį pamėgtą vaisių.
Įvairiausiomis įdomybėmis apipintas avokadas užėmęs ne tik mūsų virtuves, bet ir socialinius tinklus – jis tituluojamas instagramiškiausiu vaisiu. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, teigia, kad avokadų populiarumą lemia ir kitos įdomybės, slypinčios šių vaisių savybėse.
Turbo greita mišrainė pagal Audronę – galbūt taps rudens atradimu
„Skubu pasidalinti tuno ir avokado mišrainės receptu, kuri išties pagaminama labai greitai. Beje, šią mišrainę pagardinau raudonaisiais serbentais, kurie labai tiko ir mišrainei suteikė cinkelį. Neturite raudonų serbentų? Tuomet puikiai tiks granatų sėklos ar spanguolės“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: avokado, tuno savo sultyse, šviežio agurko, raudono svogūno, prieskoninių žolelių, citrinos sulčių, pipirų ir druskos, alyvuogių aliejaus.
Audronė atrado naują mišrainės receptą: greita ir be galo gardu
„Nesu silkių mėgėja, bet ši mišrainė man tikras atradimas. Galiu pridurti tiek, kad avokadas ir pomidorai yra puikus derinys. Tiesa, dėjau konservuotų kukurūzų, nes juos labai mėgstu, bet jei jų nemėgstate, tai nedėkite, vis vien bus labai gardu. Mišrainę galite gardinti majonezu, bet aš pasirinkau sveikesnį variantą ir niekuo mišrainės negardinau, net ir aliejumi“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Avokadą sunokinkite namuose: prireiks vos 2 minučių
Patogus būdas per kelias minutes sunokinti avokadus naudojant mikrobangų krosnelę ar orkaitę leis turėti prinokusius vaisius, vos tik panorėsite.
Avokadai yra skanūs, kai prinokę, tačiau kartais sunku rasti tobulai prinokusį avokadą parduotuvėje. Prinokęs avokadas turėtų švelniai susispausti delne ir būti tamsios spalvos. Šie du ženklai rodo, kad vaisius tinkamas valgymui.
Bet jei jums atsibodo laukti tos tobulos akimirkos – yra būdas sunokinti avokadą tik per dvi minutes.
Ši mišrainė Audronei tapo tikru vasaros hitu: užteks vos 4 ingredientų
„Avokadų ir agurkų mišrainę galėčiau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei, todėl produktus šiai mišrainei pagaminti pas mane visuomet rastumėte namuose. Man ši mišrainė yra labai gardi, greitai pagaminama ir sveikuoliška. Beje, gaminant ją, galite drąsiai improvizuoti. Įdėkite į mišrainę kietai virtą kiaušinį, lašišos ar fetos sūrio ir kaskart turėsite kitokią mišrainę“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Naminė kaukė sustiprins jūsų plaukus: ją sukūrė ir naudoja pati Kardashian
Namų gamybos kaukės plaukams geros tuo, kad jas galite pritaikyti pagal specifinius savo plaukų poreikius. Vargstate su silpnais, lūžinėjančiais plaukais? Jums geriausiai tinka alyvuogių ir kokosų aliejai.
Jums reikės: avokado, alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos ir, pasirinktinai, eterinių aliejų.
Visai kaip žaliasis glotnutis, ši plaukų kaukė suteikia plaukams sveikatos. Šios kaukės poveikio įrodymas – ilgi ir žvilgantys Kourtney Kardashian plaukai.
TOP3 veido kaukės: minkština, drėkina ir puikiai išvalo odą
Avokadai yra ne tik sveiki, bet ir padeda sausai odai. Veido kaukėse esantis medus taip pat naudingas sausai odai, kaip ir jogurtas ar pienas. Išbandykite namines avokado kaukes, kurios maitina, minkština, valo ir drėkina sausą odą.
Avokado ir medaus veido kaukė: Šią veido kaukę pasigaminti visai nesudėtinga – jai tereikia dviejų natūralių ingredientų – avokado ir medaus, kurie abu veikia kaip natūralios drėkinamosios priemonės.
Dominyka atskleidė efektingą veido kaukę: tereikia šių produktų
Sausa ir besilupinėjanti oda atrodo nekaip, todėl jei jūsų dabar naudojamas drėkiklis nepadeda, išbandykite šią trijų ingredientų drėkinamąją ir maitinamąją kaukę.
Jums reikės: pusės avokado; 1 valgomojo šaukšto medaus; saujelės avižų.
Kaip tai veikia:
Tiesa, skamba kaip Instagramui tinkantys pusryčiai, bet neskubėkite ingredientų valgyti – jie bus dar naudingesni jūsų odai.
Padarykite tai ir avokadas ilgiau išliks šviežias: prireiks tik vieno
Išsirinkti tinkamą avokadą vis dar yra menas ir reikalauja daug patirties. Praleidžiame daug laiko stovėdami ir bandydami išsirinkti patį tinkamiausią vaisių, kuris būtų idealiai minkštas, tačiau tai nėra vienintelė problema su kuria susiduria avokadų mėgėjai.
Viena moteris pasidalino genialiu patarimu, kaip išlaikyti avokadą tinkamą vartoti ištisą savaitę.
Ieškodavau „ekologiškesnio“ būdo nei naudoti plastikinius indelius ar maišelius, moteris rado labai paprastą išeitį.
Plaukai atgys akimirksniu: prireiks vos kelių produktų
Tai labai paprasta ir efektyvi maitinanti plaukų kaukė, kurią pamėgsite jau po pirmojo bandymo. Jai paruošti reikia tik keleto minučių, o reikiamus ingredientus rasite bet kurioje parduotuvėje. Tad pasigaminkite kaukę, prisipildykite vonią ir leiskite vykti stebuklams.
Šis egzotinis vaisius tinkamas ne tik kaip skanus mekstikietiškų patiekalų ingredientas. Jis taip pat gali suteikti nuostabų poveikį jūsų plaukams.
Audronė pasidalijo idealios mišrainės receptu: tiks prie visko, prireiks vos 3 produktų
„Pusryčiams pasigaminau gardžią mišrainę su avokadu. Beje, ji puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei. Mišraine galima įdaryti avokadą, krepšelius, užsidėti ant duonos riekelės ar skrebučio“, – sako tinklaraštininkė Audronė.
Mišrainei reikės: 1–2 avokadų, 2–3 kiaušinių ( kietai virtų ), 1–2 agurkų, prieskoninių žolelių, natūralaus jogurto, pipirų ir druskos.
GAMINIMAS
Avokadą, kiaušinius ir agurkus smulkiai supjausčiau, pagardinau prieskoniais ir jogurtu.
Pasakė, kaip ilgiau išlaikyti perpjautą avokadą: paprasta kaip du kart du
Avokadas yra vienas populiariausių maisto produktų, jis puikiai tinka pusryčiams, priešpiečiams ir vakarienei. Visi žinome, kad avokadas netrukus nebebus tinkamas vartoti, jei nuspręsime nevalgyti viso iškart. Štai keletas būdų, kaip supjaustytą avokadą keletą dienų išlaikyti šviežią, rašoma usefulbeautytips.net.
Avokadą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites, tačiau visą – nesupjaustytą – vaisių. Jei nuspręsite naudoti tik pusę jo, palikite branduolį viduje.
Avokadus išlaikysite ilgiau: pravers maža gudrybė
Visiems avokadų mėgėjams derėtų suklusti, ši maža gudrybė padės ilgiau išsaugoti avokado likučius, rašoma dailystar.co.uk.
Šiuo metu avokadų populiarumas yra pakilęs į neįtikėtinas aukštumas.
Šis kreminės konsistencijos vaisius puikiai papildo sumuštinį su keptu kiaušiniu ir gali pagardinti daugybę salotų.
Nepaisant to, kad pirkėjai vis dažniau įsideda šį vaisių į savo pirkinių krepšelius, jų įsigijimui trukdo keli minusai.
Užtepkite sviesto ant savo plaukų – rezultatas jus tikrai nustebins
Rudenį jūsų plaukai prarado žvilgesį ir nebeatrodo tokie sveiki kaip anksčiau? Išbandykite namines priemones, kurios gali atgaivinti jūsų plaukus.
Avokadų kaukė
Štai, kaip atstatyti pažeistus plaukus šiuo populiariu vaisiumi, kurį greičiausiai turite savo virtuvėje. Vieną prinokusį avokadą, prieš tai išėmę kauliuką, sumaišykite su kiaušiniu, ir tuomet tokią kaukę dėkite ant plaukų.
Šie produktai mažina cholesterolį: valgykite kasdien
Aukštą cholesterolį turi šeši iš dešimties žmonių, rašoma dailystar.co.uk. Štai kaip natūraliu būdu sumažinti jo simptomus, imantis mitybos pokyčių. Aukštą cholesterolį turi 60% Britanijos gyventojų, rodo „Heart UK“ statistika. Tai kelia didelį susirūpinimą, nes aukštas cholesterolis gali didinti infarkto ir insulto riziką. Prieš pacientams išrašydami vaistų, gydytojai dažnai pataria imtis mitybos pokyčių.
Ši naminė kaukė muša populiarumo rekordus: daro stebuklus
Pavasarį daugelio oda po žiemos būna išvarginta ir išsausėjusi. Tačiau lengvai ją atgaivinti galite savo namuose, panaudodami vos kelis produktus. Vienintelė Lietuvoje „facebuilding“ specialistė ir veido mankštų trenerė Viktorija Baltramiejūnienė vaizdo reportaže atskleidžia kelis produktus, kurie atgaivins jūsų veido odą ir suteiks jai nuostabaus spindesio.
Vartodami šiuos produktus užkirsite kelią širdies ligoms
Mūsų širdis yra vienas iš svarbiausių organų, bet stebėtina tai, kad ja rūpinamės mažiausiai. Kasdien širdžiai kenkiame stresu ir nesveika mityba. Riebalinis maistas padidina cholesterolio kiekį, o tai sukelia kraujagyslių plokšteles, kurios neleidžia širdžiai tinkamai veikti.
Markle pusryčių pasirinkimas išprovokavo žiaurius žodžius: hercogienė sulaukė kritikos
Atrodo, kad princo Harry žmona Meghan Markle negali padaryti nieko, kas nesukeltų tikrų audrų internete. Neseniai viešą pyktį išprovokavo paprasčiausias jos pusryčių pasirinkimas. Prieš kelias dienas porą aplankė artima M. Markle draugė, kuri pasidalijo pusryčių, kuriuos jai pateikė Meghan, nuotrauka socialiniuose tinkluose. Pasirodo, kad viešniai hercogienė pateikė savo žymųjį skrebutį su avokadu.
Šie produktai pakeis brangiausias kaukes: išbandę nesigailėsite
Maisto produktai, kuriuose yra daug vitaminų ir maistinių medžiagų, yra tinkami ne tik mūsų vidui, bet ir išorei. Be to, tai yra daug ekonomiškesnis būdas, nei naudoti brangių prekių ženklų produktus. Naminėse kaukėse nerasite konservantų, ir jos yra natūralios. Obuolys Obuolyje yra vitamino C, vitamino A ir vario, todėl tos pačios maistines medžiagas pasotina ir veidą. Ši kaukė tinka riebiai odai. Į dubenį įdėkite 2 tarkuotus arba smulkiai supjaustytus obuolius.