„Reddit“ naudotojas „TDL_501“ pasidalino labai traškios išvaizdos bulvyčių nuotrauka ir rašė: „Orkaitėje keptos bulvės su šalavijais ir česnaku.“ Jo tobulai atrodančių bulvių, tinkančių prie ištaigingiausių patiekalų, nuotrauka sužavėjo šimtus kitų socialinio tinklo naudotojų.
Bet kokia jo paslaptis?
Tobulai keptų bulvių paslaptis
Nuotraukos autorius rašė: „Riebalams naudojau lydytą sviestą, dėl skonio dėjau česnako ir šalavijo.“
Jis taip pat pridūrė, kad iš pradžių bulves kiek apvirė, tada dubenyje pakratė su valgomąja soda. Jis pridūrė: „Tai – svarbiausia, būtinai dėkite valgomosios sodos, nes taip suskilinėja bulvių paviršius, o kuo jis nelygesnis, tuo skaniau.“
Norintiems išbandyti šį metodą reikės nulupti, supjaustyti ir apvirti bulves sūriame vandenyje, maždaug 10 minučių. Tuomet lydytą sviestą – toks dažnai naudojamas indų virtuvėje – bei žoleles ir prieskonius – šiuo atveju tai česnakas ir šalavijas – sudėkite į keptuvę.
Pakepkite, kol česnakas paruduos, tuomet sumeskite ir bulves, kurias prieš tai pakratėte dubenyje ir pabarstėte valgomąja soda. Keptuvėje jas pavartykite, kad jos pasidengtų riebalų ir prieskonių mišiniu, tada pabarstykite druskos ir pipirų, rašoma dailystar.co.uk.
Galiausiai sudėkite į platų orkaitės indą ir kepkite orkaitėje 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Bulves tuomet apverskite ir kepkite dar 40 minučių, kartkartėmis jas pavartydami, kad iškeptų tolygiai. Patiekite su šviežiomis petražolėmis.