• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orkaitėje kepta vištiena – tai patiekalas, tinkantis visiems metų laikams. Vasarą ji patiekiama su traškia duona ir žalumynų salotomis, o žiemą – su bulvėmis, morkomis ir žirneliais. Svarbu tik žinoti, kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepti vištieną, rašoma thespruceeats.com.

Orkaitėje kepta vištiena – tai patiekalas, tinkantis visiems metų laikams. Vasarą ji patiekiama su traškia duona ir žalumynų salotomis, o žiemą – su bulvėmis, morkomis ir žirneliais. Svarbu tik žinoti, kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepti vištieną, rašoma thespruceeats.com.

REKLAMA

Ingredientai: citrina; truputis šviežių čiobrelių; 1–1,5kg svorio viščiukas, geriausia – ekologiškas; 2–3 skiltelių česnako; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.

Gaminimo būdas

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (180 °C, jei orkaitė ventiliuojama). Citriną išilgai įpjaukite iki pusės. Į citrinos vidų įdėkite šakelę čiobrelių ir tuomet citriną įstatykite į viščiuko ertmę.

Nuo likusių čiobrelių nuskinkite lapelius ir sudėkite juos į dubenį. Česnako skilteles kiek suspauskite delnu, kad jos įskiltų. Nuimkite česnako žieveles ir skilteles taip pat sudėkite į dubenį.

REKLAMA
REKLAMA

Įpilkite alyvuogių aliejaus. Trintuvu sumalkite čiobrelius, česnaką ir aliejų. Turėtumėte gauti skystą padažą. Šaukštu laistykite visą vištieną, kad padažas patektų į visas, net ir sunkiai pasiekiamas vietas.

REKLAMA

Viščiuką įdėkite į kepimo indą ir ant jo supilkite padažo likutį. Dosniai viščiuką pagardinkite jūros druska ir pipirais. Viščiuką uždenkite aliuminio folija, jos neprispausdami, ir kepkite orkaitėje 30 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 30 minučių. Temperatūrą sumažinkite iki 180 °C (160 °C ventiliuojamoje orkaitėje) ir kepkite dar 25 minutes, kol viščiukas bus visiškai iškepęs.

REKLAMA
REKLAMA

Tai galima patikrinti peiliu įbedus į šlaunelę – sultys turi būti skaidrios. Tuomet orkaitę išjunkite ir viščiuką joje palikite dar 10 minučių. Dabar viščiuką iš orkaitės galite išimti ir pradėti pjaustyti.

Dar kartą aplaistykite vištieną kepimo inde likusiomis sultimis. Patiekite didelėse lėkštėse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų