Jums reikės:
12 mažų balionų;
265 gramų pusiau saldaus šokolado;
450 gramų kreminio sūrio;
60 gramų cukraus pudros;
120 gramų grietinėlės;
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
žiupsnelio druskos;
kelių šaukštų abrikosų uogienės.
Gaminimas:
Pripūskite balionus ir juos panardinkite į išlydytą šokoladą. Balioną sukite taip, kad šokoladas jį padengtų, išskyrus pačią viršūnę. Tada šokolade „išmaudytus“ balionus sudėkite į indą, išklotą kepimo popieriumi ir 15 minučių užšaldykite. Šokoladas sustings ir jūs turėsite indelius.
Kol šokoladas stingsta, pagaminkite sūrio pyrago įdarą. Dideliame dubenyje naudodami elektrinį maišytuvą, plakite kreminį sūrį, cukraus pudrą, grietinėlę, vanilę ir druską. Gautą masę naudosite kiaušinių įdarui.
Kai šokoladas ant balionų sustingsta, juos atsargiai susprogdinkite ir išimkite iš šokoladinių indelių. Tada į indelius pridėkite sūrio pyrago įdaro, tai galite daryti arba su šaukštu, arba su konditeriniu maišeliu. Galiausiai ant viršaus uždėkite po šaukštelį abrikosų uogienės. Viskas, šokoladiniai kiaušiniai su sūrio pyrago įdaru paruošti. Skanaus!
Dalyvauk Margučių čempionate – pasidalink savo margučiu! Siųskite nuotraukas ar video medžiagą ir galbūt jūsų margučių vaizdai papuoš TV3 Laidą „Velykos #IšNamų“. Kurkime šventę ir gerą nuotaiką kartu! Anketą rasite čia.