Reikės: 400 g varškės (naudojau 18% riebumo); 100 ml karšto pieno; 2 kiaušinių; 4 valg. š. cukraus; 6 valg. š. stambių avižinių dribsnių; 3 valg. š. džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų uogų); 2 valg. š. manų; 1 arb. š. vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto); 1 arb. š. kepimo miltelių; 1/5 arb. š. druskos; sviesto (kepimo formos patepimui).
Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min. Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15–20 min. Po to vandenį nupilame. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30–35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA